Vitalik Buterin verklaart GPT-4 geslaagd voor Turingtest

Home » Nieuws » Vitalik Buterin verklaart GPT-4 geslaagd voor Turingtest

Volgens nieuwe onderzoeksresultaten en uitspraken van prominente figuren zoals Ethereum (ETH) mede-oprichter Vitalik Buterin, heeft OpenAI’s GPT-4 model de beroemde Turingtest doorstaan.

De Turingtest, oorspronkelijk voorgesteld door de wiskundige Alan Turing in 1950, dient om te bepalen of een AI qua conversatie van een mens onderscheiden kan worden.

Recent onderzoek bevestigt menselijkheid van GPT-4

Onderzoekers van de Universiteit van Californië in San Diego hebben in een voorpublicatie aangegeven dat ongeveer 500 proefpersonen in blinde tests moeilijk konden onderscheiden tussen menselijke interacties en die met GPT-4. In meer dan de helft van de gevallen (56%) werd GPT-4 als “mens” aangezien.

Buterin interpreteert deze resultaten als een succesvolle passage van de Turingtest door GPT-4, waarbij de foutmarge klein genoeg is om in realistische situaties te spreken van een geslaagde test.

Buterin’s perspectief op AI en de Turingtest

Buterin benadrukt dat de mogelijkheid van mensen om te onderscheiden of ze met een mens of een bot praten, vergelijkbaar is met het gooien van een munt. Hoewel mensen nog steeds vaker correct als mensen worden herkend dan bots, is het verschil van 12% volgens Buterin verwaarloosbaar.

vitalik buterin tweet
Bron: Warpcast.

Hij voegt toe dat de Turingtest het meest bekende sociale keurmerk is voor significante vooruitgang in AI, en dat het belangrijk is om te erkennen dat deze mijlpaal nu is bereikt.

Verwarring rondom kunstmatige algemene intelligentie (AGI)

Het concept van kunstmatige algemene intelligentie (AGI) en de Turingtest worden vaak door elkaar gebruikt, hoewel ze niet noodzakelijkerwijs aan elkaar gerelateerd zijn. AGI betreft een niveau van intelligentie waarbij een systeem elke denkbare intellectuele taak zou kunnen uitvoeren, iets wat mensen niet kunnen.

GPT-4 wordt door sommigen in de AI-gemeenschap beschouwd als een vorm van AGI omdat het mensen in significante mate kan misleiden, hoewel dit niet voldoet aan de strikte wetenschappelijke definitie van AGI.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme