Veel gamers nog onbewust van de mogelijkheden in blockchain gaming

Home » Nieuws » Veel gamers nog onbewust van de mogelijkheden in blockchain gaming

Een onderzoek uitgevoerd door OnePoll heeft aangetoond dat blockchain gaming nog lang niet zo bekend is als verwacht zou kunnen worden. Ondanks de populariteit binnen de niche van blockchain games zoals Axie Infinity, Star Atlas, Decentraland en The Sandbox, is de bekendheid onder de algemene gaminggemeenschap beperkt.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 75% van de volwassen gamers nog nooit van blockchain gaming heeft gehoord of nog nooit een blockchain game heeft gespeeld. Dit ondanks de sensatie die deze games veroorzaken binnen hun eigen gemeenschap.

Kansen voor ontwikkelaars

De onbekendheid van blockchain gaming onder een groot deel van de gamers biedt grote kansen voor game-ontwikkelaars en -uitgevers. De enquête onthulde dat 52% van de 2000 ondervraagden helemaal niet bekend is met blockchain gaming, terwijl 32% aangaf ervan op de hoogte te zijn maar het nog nooit zelf gespeeld heeft.

Deze cijfers suggereren dat er een groot onaangeboord publiek is dat potentieel geïnteresseerd zou kunnen zijn in deze nieuwe vorm van gaming.

Voordelen van blockchain technologie in gaming

Het onderzoek bracht ook de zorgen van gamers aan het licht over het verlies van in-game aankopen en DLC wanneer gameservers worden gesloten. Een meerderheid van 63% gaf aan dat er een vorm van compensatie zou moeten zijn voor verloren gegaan materiaal. Ongeveer een derde (34%) vindt dat de beslissing om een game offline te halen door de gaming gemeenschap zelf genomen moet worden.

blockchain game tokens lijst
Lijst van blockchain tokens. Bron: Coinmarketcap.

Blockchain gaming biedt een oplossing door gamers de mogelijkheid te geven hun in-game aankopen te koppelen aan non-fungible tokens (NFT’s), wat niet alleen zorgt voor een doorverkoopwaarde, maar ook het gedecentraliseerde karakter benadrukt waardoor games en servers niet zomaar offline gehaald kunnen worden.

Axie Infinity als voorbeeld

Axie Infinity dient als een uitstekend voorbeeld van hoe blockchain technologie niet alleen de veiligheid van in-game activa kan waarborgen, maar ook nieuwe economische mogelijkheden kan creëren voor gamers. Dit NFT-gebaseerde spel biedt gamers de kans om digitale huisdieren, genaamd Axies, te fokken en te verkopen.

In 2021 genereerde het spel een indrukwekkende omzet van $1,3 miljard dollar, en werd het een belangrijke bron van inkomsten voor vele spelers in ontwikkelingslanden, met inkomsten tot $1.300 dollar per maand.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme