SEC daagt Consensys voor de rechter wegens overtredingen via MetaMask

Home » Nieuws » SEC daagt Consensys voor de rechter wegens overtredingen via MetaMask

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een rechtszaak aangespannen tegen Consensys, het moederbedrijf achter MetaMask, vanwege het niet registreren als makelaar en het aanbieden van niet-geregistreerde effecten.

De aanklacht, ingediend op vrijdag in de rechtbank van het Eastern District van New York, stelt dat Consensys via zijn MetaMask Swaps en Staking services de federale effectenwetten heeft overtreden.

Overtredingen via MetaMask

Volgens de SEC heeft Consensys sinds 2020 opgetreden als een niet-geregistreerde makelaar en meer dan $250 miljoen aan vergoedingen geïnd door bemiddeling in crypto-transacties en het aanbieden van stakingsdiensten. Dit zou investeerders van noodzakelijke bescherming hebben beroofd.

De toezichthouder beweert ook dat door het faciliteren van investeringen in de stakingsprogramma’s van Lido en Rocket Pool, Consensys heeft gehandeld als tussenpersoon bij niet-geregistreerde transacties.

sec aanklacht consensys
Bron: Docdroid.

Juridische strijd met SEC

Vorige week heeft Consensys de SEC zelf aangeklaagd over de manier waarop de autoriteit Ethereum (ETH) reguleert, waarbij ze stelden dat de SEC zich specifiek richtte op hun MetaMask software. Consensys ontving een Wells-bericht, een formele kennisgeving dat de toezichthouder van plan is handhavingsmaatregelen te treffen.

Echter, vorige week kondigde Consensys aan dat de handhavingsafdeling van de SEC haar onderzoek naar Ethereum had gesloten.

De SEC eist een permanent verbod, civielrechtelijke sancties en andere passende maatregelen tegen Consensys voor deze vermeende overtredingen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme