SEC dringt aan op gerechtelijk bevel voor financiële verklaringen van Ripple

Home » Nieuws » SEC dringt aan op gerechtelijk bevel voor financiële verklaringen van Ripple

Advocaten van de United States Securities and Exchange Commission (SEC) hebben een motie ingediend bij de federale rechtbank om Ripple (XRP) te dwingen bepaalde documenten te produceren die verband houden met hun handhavingsactie.

Strijd intensiveert

In een indiening van 11 januari bij de Amerikaanse rechtbank voor het Southern District van New York vroeg de SEC rechter Sarah Netburn om een bevel uit te vaardigen dat Ripple verplicht om financiële verklaringen te overhandigen van 2022 tot 2023 en “post-klacht contracten die ‘Institutionele Verkopen’ regelen.” De commissie zei dat de contracten die informatie bevatten over institutionele verkopen betrekking hebben op een uitspraak in juli 2023 waarin een rechter zei dat XRP alleen als een effect kwalificeerde wanneer verkocht aan institutionele beleggers.

“De SEC verzoekt deze beperkte en gerichte ontdekking om rechter Torres te helpen bepalen of, nadat is vastgesteld dat Ripple aansprakelijk is voor het overtreden van Sectie 5 van de Securities Act van 1933, […] de rechtbank maatregelen zoals bevelen en civiele boetes moet opleggen, en zo ja, tot welk bedrag,” zei de indiening.

De commissie zei dat het verzoek gerelateerd was aan een uitspraak in juli waarbij een rechter zei dat XRP alleen als een effect kwalificeerde wanneer het aan institutionele beleggers werd verkocht.

Ripple diende op 11 januari een motie in met het verzoek om twee extra dagen (19 januari in plaats van 17 januari) om te reageren op de motie van de SEC om te dwingen.

Buiten controle

De SEC spande in december 2020 een rechtszaak aan tegen Ripple, CEO Brad Garlinghouse en uitvoerend voorzitter Chris Larsen wegens het vermeende gebruik van niet-geregistreerde effecten om fondsen te werven. De commissie gaf in oktober 2023 aan dat ze van plan was de zaak tegen Garlinghouse en Larsen te laten vallen, maar zou de zaak tegen het crypto bedrijf blijven voortzetten.

Het proces van Ripple met de SEC staat gepland om in april te beginnen. De commissie heeft handhavingsacties ingediend tegen grote Amerikaanse crypto beurzen, waaronder Coinbase en Binance.

Ripple’s hoofd juridische zaken, Stuart Alderoty, heeft naar de SEC verwezen als een “buiten controle zijnde regulator” vanwege hun standpunt over crypto.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme