Ripple koers stijgt deze week na lange dalende trend

Home » Nieuws » Ripple koers stijgt deze week na lange dalende trend

Ripple (XRP) is een van de meest besproken tokens van 2023 en ook in dit jaar houdt de token de gemoederen flink bezig. Na een maandenlange dalende koers lijkt XRP deze week zijn weg naar boven weer gevonden te hebben.

Wat kunnen we verwachten van de Ripple koers op de korte en lange termijn?

Ripple is een van de bekendste cryptomunten ter wereld die een enerverend 2023 achter de rug heeft. In juli steeg de koers nog explosief na de uitspraak in de Ripple vs SEC rechtszaak van $0,47 naar $0,81, gevolgd door een flinke correctie. Medio oktober was het gewonnen terrein alweer verloren, maar de Ripple koers wist in november toch weer op te klimmen naar $0,71 tijdens de najaarsrally. 

Toch wist de altcoin onlangs niet te profiteren van de hype rondom de spot Bitcoin (BTC) ETF, zoals veel andere cryptomunten dat wel deden. Inmiddels is er sinds december een duidelijk dalende trend ingezet. Kan Ripple weer stijgen op de korte termijn? 

Ripple koersverwachting

De afgelopen week lijkt er echter weer zijn weg naar boven te hebben gevonden. Zo steeg de koers de afgelopen zeven dagen met 4,25%. Op 12 februari om 08:00 werd daardoor het wekelijks hoogtepunt behaald van $0,537. Sindsdien is de waarde van XRP toch weer iets gedaald, waardoor XRP momenteel wordt verhandeld voor ongeveer $0,52.

Op de korte termijn lijken er daarnaast geen kansen op een flink herstel. De technische indicatoren geven namelijk overwegend verkoopsignalen af, volgens gegevens van TradingView. Zo staat de Relative Strength Index nog op 48, wat een neutraal sentiment aangeeft, maar is wel aan het dalen. Ook de moving averages staan momenteel op een verkoopsignaal, wat aangeeft dat de koers op de korte termijn waarschijnlijk verder zal zakken. Daarmee lijkt het herstel van de afgelopen week van korte duur. 

In lijn met de technische indicatoren waarschuwen sommige crypto analisten ook voor een dalende XRP koers op de korte termijn. Zo stelt analist Crypto Patel op X dat XRP zich momenteel in een ‘Bearish Flag’ patroon begeeft. Dit betekent dat de koers door een weerstand is gezakt en korte tijd consolideert, voordat het weer zal dalen. Een Bearish Flag patroon geeft dus vaak een dalende trend aan die de komende periode zal doorzetten. Crypto Patel benoemt dat het volgende ‘breakdown point’ zal plaatsvinden als de koers $0,4950 bereikt.

Op de korte termijn lijkt XRP dus niet een goede periode door te maken in een tijd dat altcoins goed presteren. In de komende maanden staat ook het overige deel van de Ripple vs SEC rechtszaak op de planning, waarvoor Ripple onlangs financiële gegevens moest overdragen aan de SEC.

Wellicht dat een positieve uitspraak, net als in juli 2023, weer wat leven kan inblazen in de XRP koers.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme