Binance bevriest miljoenen aan gestolen XRP in samenwerking met Ripple

Home » Nieuws » Binance bevriest miljoenen aan gestolen XRP in samenwerking met Ripple

Crypto beurzen staan op scherp na een exploit gerelateerd aan XRP-uitgever Ripple, waarbij meerdere platforms samenwerken om $112,5 miljoen dollar aan gestolen activa op te sporen.

Binance, onder leiding van CEO Richard Teng, heeft rekeningen bevroren met $4,2 miljoen aan XRP van Ripple, die eind vorige maand door onbekende daders werd afgetapt. Dit komt neer op bijna 8,3 miljoen XRP.

Opmerkelijke diefstal

Teng beloofde dat zijn bedrijf zal blijven samenwerken met Ripple en relevante partijen om een grondig herstel te bevorderen. Hij sprak ook zijn dankbaarheid uit aan blockchain-speurder ZachXBT, die op 31 januari als eerste de verdachte transacties signaleerde. Zach publiceerde bevindingen over een diefstal van 213 miljoen XRP en de daaropvolgende verspreiding van de fondsen over beurzen.

Kort na de bekendmaking van de diefstal verduidelijkte Ripple-medeoprichter en uitvoerend voorzitter Chris Larsen dat de fondsen van hem waren. Larsen onthulde ongeautoriseerde toegang tot zijn persoonlijke rekeningen, maar gaf geen details over hoe de inbreuk plaatsvond.

Deze gebeurtenis is opmerkelijk omdat het afwijkt van het gebruikelijke patroon van hacks, waarbij fondsen zo snel mogelijk worden leeggehaald en crypto mixers zoals Tornado Cash worden gebruikt om sporen te verdoezelen.

De hack vond plaats over een langere periode, waarbij de daders ten minste 10 uur lang XRP stalen voordat ze deze op centrale crypto beurzen zoals Binance stortten.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme