Ripple’s token crasht 5% na berichten over XRP-hack

Home » Nieuws » Ripple’s token crasht 5% na berichten over XRP-hack

Ripple (XRP) mede-oprichter Chris Larson is getroffen door een hack, waarbij hackers 213 miljoen XRP, ter waarde van circa $112 miljoen dollar, hebben ontvreemd.

Impact op koers van XRP

Dit incident heeft niet alleen een persoonlijk verlies voor Larson betekend, maar ook een aanzienlijke impact gehad op de marktwaarde van XRP, die na het nieuws met meer dan 5% daalde. De bekende crypto analist ZachXBT bracht het incident aan het licht via X (voorheen Twitter), waarna Chris Larson reageerde dat het om zijn persoonlijke wallet ging, en niet dat van Ripple als bedrijf.

Het bronadres dat bij de hack betrokken is, geïdentificeerd als rJNLz3A1qPKfWCtJLPhmMZAfBkutC2Qojm, lijkt het startpunt van de hack te zijn. Vanaf daar zijn de gestolen fondsen systematisch witgewassen via een reeks cryptocurrency exchanges, waaronder MEXC, Gate, Binance, Kraken, OKX, HTX, HitBTC en anderen.

De waarde van Ripple’s XRP-token heeft een duikeling gemaakt van meer dan 5% na de bekendmaking van de mogelijke hack, met een huidige handelswaarde van $0,497 na een aanvangswaarde van $0,525 aan het begin van de dag, volgens gegevens van Coinmarketcap. Dit nieuws komt op een moment waarop Ripple van plan is om 1 miljard XRP uit zijn escrow-rekening vrij te geven, wat de marktspeculatie en zorgen over de impact op XRP’s marktwaarde heeft verhoogd.

Chris Larson heeft het hackincident bevestigd en benadrukt dat de getroffen portemonnees hem persoonlijk toebehoorden en niet de organisatie zelf. Hij heeft zijn team opgedragen de betrokken exchanges te informeren om de getroffen crypto adressen te bevriezen en heeft ook de wetshandhaving bij de zaak betrokken.

Hoe de hack heeft kunnen gebeuren is op het moment van schrijven nog niet duidelijk.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme