Adviseur Ripple licht toe: Digitale euro zet nieuwe standaarden voor financiële privacy

Home » Nieuws » Adviseur Ripple licht toe: Digitale euro zet nieuwe standaarden voor financiële privacy

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft flinke vorderingen gemaakt met het project van de digitale euro, gericht op een mogelijke lancering in oktober 2025. Een recent rapport benadrukt de stappen die zijn gezet sinds de start van de voorbereidingsfase in november 2023 en de voortdurende inspanningen om de benodigde regelgeving en technische infrastructuur te voltooien.

Het rapport vermeldt de ontwikkeling van een regelboek en de zoektocht naar technische partners die de digitale euro platform kunnen opbouwen.

Privacy en functionaliteit van de digitale euro

Privacy staat centraal in de ontwikkeling van de digitale euro. Anthony Welfare, adviseur bij Ripple (XRP) voor digitale valuta van centrale banken, licht toe dat het Eurosysteem bij online betalingen met de digitale euro niet in staat zal zijn om transacties direct aan individuen te koppelen. Dit onderstreept de inzet voor sterke privacybescherming, zowel online als offline.

Voor offline transacties, waarbij gebruikers kunnen betalen zonder internetverbinding na het vooraf opladen van hun digitale portemonnee, zijn de transactiedetails uitsluitend bekend bij de betaler en de ontvanger.

antony welfare ripple en digitale euro
Bron: Antony Welfare op X.

Betrokkenheid van Ripple en impact op gebruikers

Ripple, het bedrijf achter de bekende cryptomunt XRP, speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de digitale euro. Als hoofdsponsor van de Digital Euro Conference in februari, waar thema’s zoals het ontwerp en juridische overwegingen aan bod kwamen, toont Ripple zijn betrokkenheid bij de innovatie van digitale valuta.

De digitale euro belooft een veilige en gebruiksvriendelijke optie te worden die zowel privacy biedt als de mogelijkheid tot offline betalingen, waarmee de ECB inspeelt op de behoeften en zorgen van Europese burgers.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme