Rechter weigert uitstel van strafproces Sam Bankman-Fried

Home » Nieuws » Rechter weigert uitstel van strafproces Sam Bankman-Fried

Rechter Lewis Kaplan heeft het verzoek van Sam Bankman-Fried, de voormalige CEO van cryptocurrency beurs FTX, afgewezen om het strafproces, waaronder een voorafgaand interview en de uiteindelijke strafzitting, uit te stellen.

Bankman-Fried, die onlangs werd veroordeeld op zeven aanklachten van fraude en samenzwering, had via zijn advocaten een verlenging van vier tot zes weken aangevraagd.

Geen bezwaar

Deze aanvraag werd ingediend om meer tijd te krijgen voor de voorbereiding van het interview voorafgaand aan de strafzitting en de strafzitting zelf, die momenteel gepland staat voor 28 maart 2024. De verdediging voerde aan dat Bankman-Fried mogelijk een tweede proces wacht op aanvullende aanklachten, gepland voor 11 maart, en dat het efficiënter zou zijn om alle relevante gedragingen in één keer te behandelen.

Rechter Kaplan, die toezicht houdt op de zaak in het Southern District van New York, wees het verzoek echter af. Hij benadrukte dat de verdediging geen bezwaar had gemaakt toen de datum van 28 maart oorspronkelijk werd vastgesteld. Kaplan gaf aan dat Bankman-Fried al meer dan zes weken heeft gehad om zich voor te bereiden op het voorafgaande interview, dat doorgaat zoals gepland.

Brief verzoekend uitstel in de strafzitting van SBF. Bron: Court Listener.

De advocaten van Bankman-Fried hadden ook betoogd dat het behandelen van de afgesplitste aanklachten in een apart proces zou kunnen leiden tot een afzonderlijk onderzoeksrapport voor de strafmaat en een aparte strafzitting. Echter, de rechter stond erop dat het huidige proces volgens schema zal verlopen, tenzij de overheid besluit door te gaan met een proces over de extra aanklachten.

Sam Bankman-Fried werd schuldig bevonden aan aanklachten waaronder draadfraude, samenzwering tot fraude, effectenfraude en samenzwering tot witwassen. Hij heeft alle aanklachten ontkend en zijn onschuld gehandhaafd na de uitspraak van de jury.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme