Pro-crypto advocaat John Deaton stapt in de politieke arena tegen senator Warren

Home » Nieuws » Pro-crypto advocaat John Deaton stapt in de politieke arena tegen senator Warren

John Deaton, een advocaat die zich sterk maakt voor de crypto sector, heeft officieel zijn kandidatuur voor de Senaat van de Verenigde Staten in Massachusetts bekendgemaakt, waarbij hij het op zal nemen tegen de Democratische senator Elizabeth Warren.

Deaton, die zijn campagne als Republikein voert, maakte zijn kandidatuur bekend via X (voorheen bekend als Twitter) op dinsdagochtend.

Propaganda oorlog

Deaton, die de website CryptoLaw beheert waar regelmatig berichten over juridische en regelgevende ontwikkelingen in de cryptosector worden gepost, heeft zich ook ingezet in rechtszaken rondom crypto. Zo diende hij in 2021 een verzoekschrift in waarin hij de bewering van de Securities and Exchange Commission (SEC) dat Ripple (XRP) een effect is, betwistte.

Deaton heeft zowel senator Warren als SEC-voorzitter Gary Gensler frequent bekritiseerd voor hun aanpak van de cryptosector. Volgens een tweet van CryptoLaw voert Gensler “een soort propagandaoorlog tegen de industrie omdat hij in de rechtbank niet kan winnen om crypto onder zijn regelgevende duim te krijgen.”

Op zijn website staat: “Na zoveel overwonnen te hebben, gelooft John dat het tijd is dat we iemand in de Amerikaanse Senaat kiezen die de worstelingen van de gewone Amerikanen begrijpt.” Deaton heeft zijn land gediend als marinier, asbestslachtoffers en cryptohouders als advocaat, en hoopt nu de mensen van Massachusetts te dienen als hun Amerikaanse senator.

Voordat Deaton het in de algemene verkiezingen tegen Warren kan opnemen, moet hij eerst de GOP-nominatie veiligstellen, waar al minstens vier kandidaten hun intentie hebben aangekondigd om het tegen Warren op te nemen. De Republikeinen en Democraten in Massachusetts houden hun voorverkiezingen voor de Amerikaanse Senaat op 3 september.

Senator Warren, die streeft naar haar vierde termijn als Amerikaanse senator, maakt deel uit van zowel de Senaatscommissie voor Financiën als de Commissie voor Bankwezen, Huisvesting en Stedelijke Zaken. Ze heeft zich kritisch uitgelaten over crypto en heeft onlangs haar wetsvoorstel tegen witwassen van geld gepromoot, dat de vereisten van de Bank Secrecy Act, waaronder de regels voor het kennen van uw klant, zou uitbreiden naar miners, validators en walletproviders.

“De crypto-industrie moet zich aan dezelfde regels tegen witwassen houden als iedereen. Ik heb een wetsvoorstel ingediend om dat te realiseren,” postte Warren vorige maand op X.

Deaton bekritiseerde Warren zowel in zijn promotievideo op dinsdag als op zijn website, waarbij hij stelde: “Washington D.C. is kapot, en in meer dan een decennium in functie heeft Elizabeth Warren niets gedaan om het te repareren – sterker nog, ze is een groot deel van het probleem geworden.”

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme