Ethereum koers voorbij $2,9K en crypto analist voorspelt nieuwe all time high

Home » Nieuws » Ethereum koers voorbij $2,9K en crypto analist voorspelt nieuwe all time high

19 februari 7:00 UTC+1 was het exacte moment dat de Ethereum (ETH) koers de belangrijke weerstand van $2,900 dollar doorbrak. Dit was voor het eerst sinds mei 2022 dat Ethereum dit niveau weer wist te behalen.

Met het behalen van deze mijlpaal noteert Ethereum momenteel 18% hoger dan een maand geleden en 9,45% hoger dan een week geleden. Wat betekent dit voor de toekomst van Ethereum, en zijn er nog extra factoren die de Ethereum koers kunnen beïnvloeden op de korte termijn? 

De Ethereum koers in de afgelopen maand. Bron: TradingView.

De koers staat momenteel op -1,12%, wat misschien wel logisch is. Het komt vaak voor dat er wat verkoopdruk heerst nadat een crypto een belangrijke weerstand heeft doorbroken. Het wordt pas interessant als we de geschiedenis erbij halen. 

Een crypto analist op Tradingview, Cryptomojo_TA, heeft de historische cyclus van Ethereum beoordeeld. Hij ziet in dat de geschiedenis zich op dit moment herhaalt. Hierbij analyseert hij de cyclus die volgt op het behalen van een lokale all-time low (ATL). De vorige keer dat dit gebeurde bij de Ethereum koers, werd na 777 dagen een nieuw all-time high (ATH) bereikt. 

Op dit moment is er volgens de crypto analist eenzelfde patroon te zien. Zo werd begin 2022 een lokale low werd neergezet, zijn we dit jaar bijna 777 dagen verder en is de Ethereum koers wederom flink aan het stijgen. Zijn voorspelling is dan ook dat we een mogelijk nieuwe all time high kunnen noteren in juli 2024. Deze all time high kan hierbij zelfs boven de $10K uitkomen.

AI kan bijdragen aan verbeteren Ethereum netwerk, aldus Vitalik Buterin

Onlangs deelde Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum, in een bericht op X dat AI het netwerk van Ethereum verder zou kunnen verbeteren. Hij benoemt dat bugs in de code momenteel de grootste technische risico’s vormen voor Ethereum. De code is gemaakt door ontwikkelaars van het hoogste niveau, maar perfectie is natuurlijk lastig te garanderen. Buterin is enthousiast over de toepassing AI voor het verifiëren van code en het vinden van bugs. 

Het vinden van bugs kan bijdragen dat het netwerk van Ethereum nog efficiënter wordt in de toekomst. Hierdoor kan het Ethereum netwerk nog meer gebruikers en ontwikkelaars hosten op de blockchain. Dit zou weer positieve effecten hebben op de Ethereum koers, omdat meer gebruikers op het netwerk zorgen voor een hogere vraag naar Ethereum.

We gaan dus goed in de gaten houden hoe Buterin in de nabije toekomst AI gaat inzetten om het netwerk te verbeteren.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme