Nieuwe zorgen over crypto als jongeren steeds vaker verslaafd raken

Home » Nieuws » Nieuwe zorgen over crypto als jongeren steeds vaker verslaafd raken

Amanda Pritchard, het hoofd van de National Health Service (NHS) in het Verenigd Koninkrijk, heeft tijdens de NHS ConfedExpo in Manchester haar zorgen geuit over de toenemende verslaving aan cryptohandel onder jongeren.

Zij roept Britse wetgevers op om dringend actie te ondernemen tegen deze groeiende trend.

Toename van gokverslavingsklinieken als reactie op sociale behoefte

Pritchard benadrukte het groeiende aantal jongeren dat zich meldt bij de vijftien gespecialiseerde gokverslavingsklinieken van de NHS. Deze klinieken zijn opgezet in reactie op een “reële en groeiende sociale behoefte”, veroorzaakt door de complexe methoden die worden gebruikt om mensen verslaafd te houden.

De verslavende natuur van cryptotrading, waarbij jongeren blootgesteld worden aan aanzienlijke financiële risico’s, verhoogt de druk op de gezondheidszorg aanzienlijk.

amanda pritchard nhs crypto verslaving
Bron: TOBTC op X.

De rol van de NHS in het aanpakken van verslavingsproblemen

Tijdens haar toespraak stelde Pritchard de vraag of de samenleving bereid is om de NHS te laten functioneren als een duur veiligheidsnet, of dat er een voorkeur is om problemen bij de bron aan te pakken.

Ze benadrukte het belang van het wijs gebruiken van de beperkte middelen van de NHS en pleitte voor preventieve maatregelen om verslaving aan gokken en cryptohandel te voorkomen.

Regulering van crypto in het Verenigd Koninkrijk

De zorgen van Pritchard worden onderstreept door de laatste ontwikkelingen in de regulering van crypto in het VK. In juni van het vorige jaar heeft koning Charles wetgeving ondertekend om crypto te reguleren onder dezelfde regels als andere financiële diensten.

Desondanks wees het Britse ministerie van Financiën in juli 2023 een voorstel af om cryptohandel op dezelfde manier te reguleren als gokken. De regering kiest er in plaats daarvan voor om crypto te behandelen als een financiële dienst.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme