MicroStrategy verhoogt investering in Bitcoin met geplande $700 miljoen aan obligaties

Home » Nieuws » MicroStrategy verhoogt investering in Bitcoin met geplande $700 miljoen aan obligaties

MicroStrategy heeft de details onthuld van een nieuwe obligatie-uitgifte ter waarde van $700 miljoen dollar, die naar verwachting op 17 juni zal sluiten.

Deze 2,25% converteerbare senior obligaties, die ongedekt zijn en zullen vervallen in 2032 tenzij eerder teruggekocht, ingewisseld of geconverteerd, zullen worden verkocht in een privé-aanbieding aan gekwalificeerde institutionele kopers, volgens de regelgeving.

Conversievoorwaarden en gebruik van opbrengsten

De conversieratio van de obligaties zal aanvankelijk 0,4894 aandelen van het MicroStrategy Class A gewone aandeel per 1.000 dollar hoofdsom van obligaties zijn, wat neerkomt op ongeveer 2.043,32 dollar per aandeel. Dit vertegenwoordigt een premie van ongeveer 35% boven de gemiddelde gewogen prijs van dit aandeel op de Amerikaanse samengestelde markt, volgens een persbericht.

MicroStrategy verwacht dat de netto-opbrengst van de verkoop ongeveer 687,8 miljoen dollar zal bedragen. Het bedrijf is van plan deze opbrengst te gebruiken om extra Bitcoin (BTC) aan te schaffen, naast algemene bedrijfsdoeleinden. Momenteel bezit het bedrijf al 214.400 Bitcoins.

michael saylor 700 miljoen bitcoin tweet
Bron: Michael Saylor op X.

Eerdere fondsenwerving en strategische plannen

Op 13 juni kondigde het bedrijf aan dat het $500 miljoen dollar wilde ophalen via een aanbod van converteerbare senior obligaties, met een optie voor een extra $75 miljoen dollar.

De uitbreiding naar $700 miljoen dollar benadrukt de voortdurende focus van MicroStrategy op het vergroten van zijn Bitcoin-portfolio, wat overeenkomt met de langetermijnstrategie van het bedrijf om zijn positie op de cryptomarkt te versterken.

Regelgeving en toekomstige plannen

Het is belangrijk om te benadrukken dat de verkoop onder Regel 144A van de Securities Act van 1933 plaatsvindt, wat betekent dat de obligaties niet officieel geregistreerd zullen zijn bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Obligaties die onder deze regel worden verhandeld, kunnen niet op openbare markten worden gekocht of verkocht zonder te voldoen aan de wettelijke vereisten van de SEC.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme