Crypto analisten voorspellen: Bitcoin koers mogelijk naar $63.000 dollar

Home » Nieuws » Crypto analisten voorspellen: Bitcoin koers mogelijk naar $63.000 dollar

Na vorige week nog te hebben geflirt met een all-time high, heeft Bitcoin (BTC) een terugval ervaren, met een huidige koers die rond de $66.928 dollar ligt. Deze daling komt na een periode van optimisme, waarbij veel investeerders de mogelijkheid van nieuwe hoogtes overwogen.

De daling werd ingezet na een mislukte poging om boven de $70.000 dollar uit te stijgen, ondanks een positief Consumer Price Index-rapport uit Amerika op 12 juni.

Potentiële verdere daling van Bitcoin

De vraag of Bitcoin verder zal dalen blijft relevant. Analist Mark Cullen, een voorstander van de Elliott Wave Theorie, voorspelt dat Bitcoin mogelijk zal dalen naar het niveau van $63.000 dollar.

Volgens Cullen, als de koers niet stijgt vanaf de eerste rode zone op de grafiek, kan deze verder terugzakken naar een tweede rode zone, met een mogelijke bodem rond $63.000. Hij is echter overtuigd dat de koers na het raken van deze laagtes weer zal stijgen.

bitcoin koers 1 jaar
Bitcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Technische analyse van de koersbewegingen

Michaël van de Poppe heeft de technische gezondheid van Bitcoin geanalyseerd en geconstateerd dat de munt het 50-daagse exponentiële bewegende gemiddelde (EMA) heeft verloren, dat momenteel op $67.011 staat.

Ondanks deze daling lijkt Bitcoin nog steeds steun te vinden bij het 100-daagse EMA, dat zich rond de $66.000 bevindt. Mocht de koers onder dit niveau zakken, dan zou het 200-daagse EMA op $64.000 de laatste verdedigingslinie kunnen zijn.

Toekomstige vooruitzichten en marktanalyse

De inzichten van Cullen en Van de Poppe suggereren dat, hoewel de Bitcoin koers momenteel in een neerwaartse trend lijkt te zitten, er strategische steunniveaus zijn die een verdere val kunnen beperken.

Met significante liquiditeitsopbouw waargenomen tussen $63.000 en $65.500, blijft de markt onvoorspelbaar.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme