Sterke daling in NFT-markt: Verkoopvolumes meer dan gehalveerd in mei

Home » Nieuws » Sterke daling in NFT-markt: Verkoopvolumes meer dan gehalveerd in mei

De markt voor non-fungible tokens (NFT’s) heeft een flinke daling ondergaan in mei, ondanks een opleving in april 2024.

Volgens gegevens van de data tracker CryptoSlam daalde het wereldwijde verkoopvolume van NFT’s met 54% naar $624 miljoen in de laatste 30 dagen van mei, vergeleken met een volume van meer dan $1 miljard dollar in april.

Prestaties van toonaangevende blockchains

Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Solana (SOL), drie van de top blockchains gebruikt voor NFT’s, zagen alle een afname in verkoopvolume in mei. Bitcoin-NFT’s haalden meer dan $179 miljoen op maar kenden een van de grootste dalingen met 68% vergeleken met april.

Ethereum en Solana volgden deze trend met een daling van respectievelijk 55% en 48% in hun verkoopvolumes.

nft volume
Bron: Cryptoslam.

Impact op toonaangevende NFT-collecties

In de top 10 van NFT-collecties waren de Solana-gebaseerde Mad Lads en Ethereum-gebaseerde collecties zoals CryptoPunks en Bored Ape Yacht Club (BAYC) de grootste verliezers. BAYC registreerde de hoogste daling in deze lijst, met een afname van 54% in het verkoopvolume. Mad Lads zag een daling van 44%, terwijl CryptoPunks met 41% daalde.

Opmerkelijke uitzonderingen in de trend

Ondanks de algehele daling in de NFT-markt, zagen sommige collecties groei in mei. Het SocialFi-project Fantasy Top ervoer aanzienlijke groei, waardoor Blast een plek kreeg op de lijst van top blockchains voor NFT’s. Verder liet het op Immutable gebaseerde blockchain spel Guild of Guardians een toename van 69% in verkoopvolume zien, wat bijdroeg aan de algemene groei van 23% in verkoopvolume voor Immutable in mei.

Op Solana, toonden de DogeZuki Collection en Solana Monkey Business indrukwekkende winsten met groeipercentages van respectievelijk 130% en 74%.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme