Kennedy belooft Silk Road-oprichter Ulbricht te bevrijden bij presidentsverkiezing

Home » Nieuws » Kennedy belooft Silk Road-oprichter Ulbricht te bevrijden bij presidentsverkiezing

De Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. heeft via sociale media beloofd om Ross Ulbricht, de oprichter van Silk Road, vrij te laten als hij in november wordt gekozen.

Kennedy bekritiseerde de strenge straffen die Ulbricht kreeg—twee keer levenslang—voor wat hij beschrijft als het “beheren van een e-commerce platform.” Hij deelde ook een petitie die oproept tot de vrijlating van Ulbricht.

Cryptocurrency en politieke steun

Kennedy’s uitspraken komen op een moment dat cryptocurrency een prominente plaats inneemt in de Amerikaanse politiek. Voormalig president Donald Trump heeft de aandacht van de crypto-gemeenschap getrokken door zichzelf te profileren als “de crypto-president,” waardoor dit onderwerp nationale aandacht krijgt.

Echter, Kennedy toont ook aanzienlijke steun voor de blockchain technologie. In 2023 stelde hij voor om de Amerikaanse dollar te ondersteunen met Bitcoin (BTC) en de vermogenswinstbelasting op deze digitale asset af te schaffen, een beweging die bedoeld is om de wereldreservemunt te stabiliseren.

robert f kennedy ross ulbricht tweet
Bron: Robert F. Kennedy Jr op X.

Persoonlijke investeringen in crypto

Kennedy heeft ook persoonlijk geïnvesteerd in Bitcoin, door voor elk van zijn zeven kinderen Bitcoin aan te kopen na kritiek dat hij een asset promootte waar hij zelf geen blootstelling aan had.

Tijdens een sessie op Twitter Space verklaarde hij: “Ik zet mijn geld waar mijn mond is.” Dit toont zijn bereidheid om zijn persoonlijke financiën in lijn te brengen met zijn politieke overtuigingen.

Tegenstand tegen digitale valuta van de centrale bank

Kennedy heeft zich sterk uitgesproken tegen de invoering van een digitale valuta van de centrale bank (CBDC), waarbij hij privacyzorgen en de gebrekkige structurele integriteit van het traditionele banksysteem aanhaalt als redenen om tegen een CBDC te zijn.

Dit standpunt deelt hij met Donald Trump, die zich ook publiekelijk tegen dergelijke valuta’s heeft uitgesproken.

Politieke beloften en verkiezingsstrijd

Met de verkiezingen van 2024 in het vooruitzicht, worden gratieverleningen aan Amerikaanse dissidenten een steeds populairder onderwerp onder de kandidaten.

Kennedy heeft beloofd om, indien gekozen, niet alleen Ulbricht maar ook klokkenluider Edward Snowden en anderen gratie te verlenen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme