Jump Crypto doneert $10 miljoen aan PAC om pro-crypto kandidaten te steunen

Home » Nieuws » Jump Crypto doneert $10 miljoen aan PAC om pro-crypto kandidaten te steunen

Jump Crypto heeft $10 miljoen dollar gedoneerd aan het politieke actiecomité (PAC) Fairshake, dat zich inzet om pro-crypto leden in het Amerikaanse Congres te krijgen. Dit brengt hun totale donatie aan de PAC op ongeveer $169 miljoen sinds de oprichting, wat hen een van de invloedrijkste campagne financieringsorganisaties maakt voor de verkiezingen van 2024.

Fairshake heeft miljoenen ontvangen van grote crypto bedrijven zoals Coinbase, Ripple (XRP), en prominente figuren zoals Marc Andreessen, Ben Horowitz en de Winklevoss-tweeling van de crypto exchange Gemini.

Invloed van geld in de politiek

Fairshake heeft al invloed gehad op bepaalde belangrijke races in de Amerikaanse verkiezingen en blijft mediacampagnes kopen naarmate de verkiezingsdag op 5 november nadert. In de Verenigde Staten kunnen super PACs geld gebruiken om specifieke kandidaten en politieke partijen te steunen, maar ze mogen niet coördineren met de campagnes zelf.

In maart verloor de Californische afgevaardigde Katie Porter een voorverkiezing voor de Amerikaanse Senaat. Een Fairshake-advertentie die vóór de stemming werd gelanceerd, beweerde dat Porter campagnebijdragen had ontvangen van “big pharma, big oil en de grote bankdirecteuren” — beweringen die door het nieuwsmedium Sacramento Bee als “meestal onwaar” werden beoordeeld.

Bron: Crypto News op X.

Jamaal Bowman, die herverkiezing zoekt als afgevaardigde voor het 16e congresdistrict van New York, zal het in een voorverkiezing op 25 juni opnemen tegen zijn mede-Democraat George Latimer. Fairshake financierde een mediacampagne van $2 miljoen in juni, waarin werd beweerd dat Bowman “gevaarlijke complottheorieën” had verspreid. De advertentie viel zijn record van verzet tegen belangrijke crypto-wetgeving in het Huis van Afgevaardigden niet specifiek aan.

Blik op de toekomst

Een woordvoerder van Fairshake vertelde Cointelegraph dat de super PAC “kandidaten zal blijven steunen die zich inzetten om dingen voor elkaar te krijgen en met de industrie samenwerken om verantwoorde regelgeving aan te nemen.”

Hij suggereerde ook dat, ongeacht de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen, het comité “de middelen zal hebben om races in 2024 en daarna te beïnvloeden.”

Presidentskandidaten in de startblokken

Met minder dan vijf maanden te gaan voordat de kiezers beslissen over de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen, worden de kandidaten van de grote politieke partijen steeds duidelijker. De Amerikaanse president Joe Biden en voormalig president en veroordeelde misdadiger Donald Trump zullen naar verwachting debatteren vóór hun officiële nominaties op de nationale conventies van de Democratische en Republikeinse partij.

De Libertarische Partij heeft Chase Oliver genomineerd als presidentskandidaat, en Robert F. Kennedy Jr. doet mee als onafhankelijke kandidaat. Het is echter onwaarschijnlijk dat Kennedy op genoeg staatsstembriefjes zal verschijnen om de verkiezing te winnen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme