Grootschalige hack bij CoinStats: Meer dan 1.000 crypto wallets getroffen

Home » Nieuws » Grootschalige hack bij CoinStats: Meer dan 1.000 crypto wallets getroffen

CoinStats, een populaire applicatie voor het beheer van cryptocurrency portefeuilles, heeft een ernstig beveiligingsincident gemeld waarbij meer dan 1.000 crypto wallets direct getroffen zijn. Het bedrijf heeft hierop snel gereageerd door alle gebruikersactiviteit tijdelijk op te schorten.

Volgens CoinStats is slechts 1,3 procent van alle CoinStats wallets getroffen, en geen van de gekoppelde wallets en crypto exchanges zijn aangetast. Om transparantie te bieden, heeft CoinStats een lijst van alle getroffen wallets gepubliceerd in een Google-document.

Advies aan gebruikers na het incident

CoinStats benadrukt het belang van snelle actie voor de getroffen gebruikers en adviseert hen om onmiddellijk alle crypto’s te verplaatsen met behulp van hun geëxporteerde private keys.

Een private key is een unieke code die toegang geeft tot de cryptocurrencies in een wallet en het is cruciaal deze veilig te bewaren en nooit met anderen te delen.

coinstats hack op x
Bron: CoinStats op X.

Verdere maatregelen en waarschuwingen tegen oplichters

Naast het advies om fondsen te verplaatsen, heeft CoinStats zijn website volledig offline gehaald, wat het bedrijf de tijd geeft om het incident grondig te onderzoeken en de beveiliging te versterken. De crypto-gemeenschap wordt ook gewaarschuwd voor potentiële oplichters die misbruik kunnen maken van de situatie.

PPman, een bekende crypto commentator, waarschuwt: “Oplichters zijn slim. Als jouw adres op deze lijst staat of als je CoinStats hebt gebruikt en erover hebt gepost, proberen oplichters je misschien te bereiken om je te ‘helpen’. Vertrouw niemand.”

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme