Crypto expert Andrew Kang twijfelt aan de impact van Ethereum ETF’s op de markt

Home » Nieuws » Crypto expert Andrew Kang twijfelt aan de impact van Ethereum ETF’s op de markt

Andrew Kang, een gerenommeerde crypto-investeerder, heeft zijn visie gedeeld over de effecten van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) ETFs op de cryptomarkt. Volgens Kang hebben Bitcoin ETFs aanzienlijk bijgedragen aan de adoptie van Bitcoin door nieuwe beleggers door het openen van deuren voor aanzienlijke portefeuille allocaties.

Sinds de aanvraag van de Blackrock ETF voor Bitcoin, heeft de munt een stijging van 2.6x gezien, terwijl Ethereum een toename van 2.1x noteerde.

Ethereum ETF: minder duidelijke impact

In tegenstelling tot Bitcoin, is de impact van Ethereum ETFs minder duidelijk. Kang betwijfelt of een Ethereum ETF substantiële voordelen zou opleveren zonder significante economische verbeteringen aan het Ethereum-netwerk.

Hij analyseert de stromen binnen de ETFs, en onderscheidt de werkelijke netto-instroom van gelden, die volgens zijn bevindingen aanzienlijk lager is dan de gerapporteerde bedragen.

ethereum / bitcoin analyse
Bron: Andrew Kang op X.

Analyse van de marktstromen

Kang’s diepgaande stroomanalyse toont aan dat, hoewel Bitcoin ETFs in totaal $50 miljard dollar aan beheerd vermogen hebben verzameld, de ware netto-instroom na correcties slechts $5 miljard dollar bedraagt.

Voor Ethereum schat hij dat de echte netto kopen binnen zes maanden ongeveer $0,5 miljard dollar zou bedragen, een fractie van de Bitcoin-stromen.

Traditionele financiële sector terughoudend met Ethereum

Volgens Kang is er vanuit de traditionele financiële sector minder interesse in Ethereum ETFs vergeleken met Bitcoin. Dit is te wijten aan de verschillende aantrekkingskracht van de munten; Bitcoin wordt gezien als een macro-economisch activum, terwijl Ethereum meer aantrekkelijk is voor technologiegerichte beleggers en minder voor grote institutionele spelers met toegangsproblemen.

Toekomstverwachtingen en marktbewegingen

Andrew Kang verwacht dat, ondanks de lancering van een Ethereum ETF, de werkelijke marktbewegingen bescheiden zullen zijn.

Hij voorspelt dat Ethereum zal handelen tussen $2,400 en $3,000 dollar na de lancering, met een potentieel om te stijgen in lijn met Bitcoin als deze naar $100.000 dollar zou klimmen eind 2024 of begin 2025.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme