Genesis bereikt schikking in fraudezaak met procureur-generaal van New York

Home » Nieuws » Genesis bereikt schikking in fraudezaak met procureur-generaal van New York

Genesis heeft ingestemd met een schikking van een zaak die door de procureur-generaal van New York, Letitia James, was aangespannen. Deze schikking volgt kort nadat Genesis akkoord ging met een mogelijke betaling van $21 miljoen dollar als onderdeel van een overeenkomst met de Securities and Exchange Commission (SEC) vorige week.

Tweede overeenkomst

De schikking markeert de tweede dergelijke overeenkomst van het crypto bedrijf in de afgelopen week, na een rechtszaak die vorig jaar door de procureur-generaal van New York tegen Genesis en Gemini was ingediend. De aanklacht beschuldigde de bedrijven van het samenzweren in twee “frauduleuze schema’s” gerelateerd aan hun Gemini Earn-product, wat leidde tot meer dan $1 miljard dollar aan verliezen voor investeerders toen in november 2022 opnames van het platform werden opgeschort.

Het voorgestelde schikkingsvoorstel van Genesis, ingediend op donderdag, is een stap naar het “elimineren van de risico’s, kosten en onzekerheid geassocieerd met langdurige rechtszaken tegen NYAG”, aldus het bedrijf in een rechtbankmotie. Deze motie moet nog worden goedgekeurd door de Amerikaanse faillissementsrechtbank. De leenafdeling van Genesis vroeg in januari 2023 faillissementsbescherming aan volgens Hoofdstuk 11.

“Massale fraude”

Als onderdeel van de voorgestelde overeenkomst zou Genesis alle huidige en toekomstige bedrijfsactiviteiten in New York staken. Gemini verklaarde in een bericht van oktober dat het het niet eens was met de procureur-generaal van New York door het bedrijf in de klacht op te nemen. Genesis zou tegen Gemini hebben gelogen over zijn financiële positie, beweerde het bedrijf, en voegde eraan toe dat Gemini, Earn-gebruikers en andere schuldeisers “de slachtoffers waren van een massale fraude”.

De moedermaatschappij van Genesis, Digital Currency Group, werd ook genoemd in de klacht voor het vermeend coördineren met de bedrijven om het schema voort te zetten. Het bedrijf merkte op dat het “overrompeld” was door de indiening op dat moment en ontkende wangedrag.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme