Genesis bereikt $21 miljoen schikking met SEC over Earn-programma

Home » Nieuws » Genesis bereikt $21 miljoen schikking met SEC over Earn-programma

De failliete kredietverstrekker Genesis heeft met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een schikking bereikt over de rechtszaak die de SEC vorig jaar had aangespannen met betrekking tot het Earn-programma.

In een gerechtelijke indiening onthulde de SEC dat Genesis als onderdeel van de schikkingsovereenkomst $21 miljoen dollar zou kunnen betalen, afhankelijk van de terugbetaling aan crediteuren.

Claim ondergeschikt

De schikking, die nog moet worden goedgekeurd door de rechtbank, stelt dat de claim ondergeschikt zal zijn aan alle andere toegestane administratieve uitgaven, beveiligde, voorrang hebbende en algemene ongedekte vorderingen. Dit streven naar goedkeuring van de schikking met de regelgevende instantie is bedoeld om “de risico’s, kosten en onzekerheid die gepaard gaan met langdurige rechtszaken tegen de SEC” te elimineren. De speciale commissie, evenals de juridische en financiële adviseurs van Genesis, hebben de schikking ondertekend.

De SEC had Genesis en zijn partner Gemini ervan beschuldigd dat ze in hun gezamenlijke Earn-programma activa van klanten hadden gepoold met fondsen van andere klanten, wat in strijd zou zijn met federale financiële wetgeving. Beide bedrijven werden ook beschuldigd van het verkopen en aanbieden van niet-geregistreerde effecten, waarbij ze via deze niet-geregistreerde aanbieding miljarden dollars aan crypto-activa ophaalden bij honderdduizenden investeerders.

De problemen voor Genesis verergerden toen het bedrijf in november 2022 aankondigde dat het gebruikers van Gemini Earn niet zou toestaan crypto-activa op te nemen vanwege een tekort aan liquide middelen, na de ineenstorting van FTX en aanhoudende marktvolatiliteit die maand.

Eerder deze maand stemde Genesis Global Trading, een gelieerde onderneming van Digital Currency Group die niet betrokken was bij het Earn-programma en in september de bedrijfsvoering staakte, ermee in om een boete van $8 miljoen te betalen aan New York en leverde zijn BitLicense in.

Een hoorzitting over het voorstel voor de schikking zal later deze maand plaatsvinden, waarbij verdere onderzoeken naar andere overtredingen van de effectenwetgeving en naar andere entiteiten en personen in verband met het vermeende wangedrag voortduren.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme