Forward Research neemt Odysee over: Decentralisatie en vrije meningsuiting centraal

Home » Nieuws » Forward Research neemt Odysee over: Decentralisatie en vrije meningsuiting centraal

Forward Research, het bedrijf achter het gedecentraliseerde dataopslagplatform Arweave, heeft Odysee overgenomen, een video deelplatform dat bekritiseerd is vanwege het gebrek aan inhoudsmoderatie.

Odysee, bekend als een web3 video deelplatform, onderscheidt zich door een anti-censuurbeleid en heeft meer dan 7 miljoen actieve gebruikers per maand, wat aanzienlijk meer is dan vergelijkbare platforms zoals Farcaster.

Vrijheid van meningsuiting en decentralisatie

Volgens Sam Williams, CEO van Forward Research, is Odysee zowel een getuigenis van vrije meningsuiting als een van de sterkste voorbeelden van een robuuste, door blockchain aangedreven socialemediasite. “Een gezonde democratie vereist vrije meningsuiting,” zei Williams.

Hij benadrukte dat vrije discussie tussen gelijken het proces is waardoor een samenleving denkt en effectieve beslissingen neemt.

Kritiek en controverse rondom Odysee

Het Southern Poverty Law Center (SPLC) heeft vorig jaar een vernietigend rapport uitgebracht waarin Odysee werd geklassificeerd als een dreiging. Volgens het SPLC biedt Odysee weinig tot geen inhoudsmoderatie, wat extremistische groepen de kans geeft een stabiele inkomstenstroom te genereren.

Williams heeft deze karakterisering van Odysee door het SPLC weerlegd en beschrijft het platform als een voorbeeld van vrije meningsuiting in actie.

forward research odysee
Bron: Forward Research op X.

Toekomstplannen en integratie met Arweave

De overname van Odysee komt op een moment dat politieke polarisatie en wantrouwen in de media wereldwijd zorgwekkende niveaus hebben bereikt. Mensen wenden zich steeds meer tot sociale media voor nieuws en analyse over wereldwijde en lokale gebeurtenissen. Als onderdeel van de toekomstige strategieën zullen zowel Odysee als Solarplex, een ander web3 socialemedianetwerk dat door het bedrijf is overgenomen, worden opgebouwd en ontwikkeld op het protocol van Arweave.

Julian Chandra, CEO van Odysee, verklaarde dat ze het afgelopen jaar hebben gewerkt aan de volgende evolutie van Odysee op Arweave, waarbij gebruikers volledige autonomie en zelfbestuur krijgen zonder compromissen.

Versterking van creatieve vrijheid

Het bedrijf heeft ook Solarplex geïntroduceerd, dat makers helpt om authentieke relaties met hun publiek op te bouwen en inkomen te verdienen zonder advertenties.

Deze platforms bieden nieuwe mogelijkheden voor content makers om hun werk te monetariseren en interactie te hebben met hun publiek, onafhankelijk van traditionele advertentiemodellen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme