FBI kraakt internationaal netwerk van cryptocurrency dieven in Florida

Home » Nieuws » FBI kraakt internationaal netwerk van cryptocurrency dieven in Florida

Een federale jury in Greensboro, North Carolina, heeft Remy St. Felix, een 24-jarige man uit West Palm Beach, Florida, schuldig bevonden aan het leiden van meerdere gewelddadige huisinbraken met als doel het stelen van cryptocurrency van de slachtoffers.

St. Felix stond terecht voor negen aanklachten, waaronder samenzwering, ontvoering, roofoverval volgens de Hobbs Act, fraude via elektronische communicatie en het gebruik van een vuurwapen om zijn misdaden te faciliteren.

Internationale samenzwering en brute overvallen

Het proces dat eindigde met de veroordeling van St. Felix op 25 juni bracht aan het licht dat hij een leidende rol speelde in een internationale samenzwering gericht tegen Amerikaanse burgers en hun cryptovaluta. De overvallen vonden plaats in verschillende staten, waaronder North Carolina, Florida, Texas en New York. Tussen december 2022 en juli 2023 gebruikte de bende fysiek geweld, ontvoeringen en dreigementen om hun slachtoffers te intimideren, wat hen dwong om hun cryptobezittingen over te dragen aan de daders.

In een incident op 12 april 2023 drong St. Felix samen met zijn handlanger Elmer Ruben Castro een huis binnen, bond de slachtoffers vast met tie-wraps en eiste toegang tot hun crypto-accounts.

remy st felix crypto florida straf
Bron: Miami Herald op X.

Juridische afhandeling en rechtvaardigheid

Het onderzoek, geleid door het FBI-kantoor in Charlotte en ondersteund door verschillende andere FBI-kantoren en lokale politiediensten, onthulde dat St. Felix en zijn medeplichtigen hun sporen hadden uitgewist met geavanceerde witwastechnieken en versleutelde communicatie. Ondanks deze uitdagingen slaagden de onderzoekers erin de criminele activiteiten van de bende te koppelen, de criminelen te arresteren en hen verantwoordelijk te stellen.

Sandra J. Hairstone, Amerikaanse procureur voor het Midden-District van North Carolina, benadrukte de ernst van de situatie: “De slachtoffers in deze zaak hebben een afschuwelijke, pijnlijke ervaring ondergaan die geen burger zou moeten meemaken. De verdachte en zijn medesamenzweerders handelden puur uit hebzucht en terroriseerden meedogenloos degenen die ze uitkozen.”

Timothy Langan, Executive Assistant Director van de FBI’s Criminal, Cyber, Response, and Services Branch, voegde toe: “We zijn trots op het werk dat heeft geleid tot de veroordeling van vandaag, wat moet dienen als een waarschuwing voor anderen die overwegen deel te nemen aan vergelijkbare activiteiten dat we niet zullen rusten totdat u de gevolgen van uw daden onder ogen ziet.”

St. Felix wacht nu op zijn vonnis op 11 september, waarbij hij een minimumstraf van zeven jaar en een maximale straf van levenslang kan krijgen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme