Toekomst van FTX hangt af van cruciale herstructurering in december

Home » Nieuws » Toekomst van FTX hangt af van cruciale herstructurering in december

FTX bereidt zich voor om medio december een herzien herstructureringsplan in te dienen bij de faillissementsrechtbank. Dit initiatief, een cruciale stap in het FTX-faillissementsdrama, wordt op de voet gevolgd door de Officiële Commissie van Onverzekerde Schuldeisers (vertaald vanuit Official Committee of Unsecured Creditors).

De verwachte indiening in december zou een grote impact kunnen hebben op de toekomst van onverzekerde schuldeisers.

Belangen van alle betrokkenen

De focus ligt op het vinden van een compromis en efficiëntie bij het navigeren door het ingewikkelde landschap van faillissementsprocedures. De Officiële Commissie onderstreept het belang van input van schuldeisers bij het effectief sturen van het faillissementsproces. Ondanks verschillende opvattingen over de waardering en verdeling van activa, benadrukt de commissie dat het voorgestelde plan de belangen van alle betrokken partijen in evenwicht brengt.

Er zijn plannen voor een gedetailleerder blauwdruk voor de toekomst in de vorm van een herzien plan en een openbaarmakingsverklaring, gepland voor medio december. De commissie blijft openstaan voor alternatieven die de voorwaarden van het voorgestelde plan kunnen verbeteren.

Interessant is dat de FTX Token (FTT) op 7 december lichte winsten boekte toen dit nieuws bekend werd gemaakt. De FTX Token noteerde een stijging van 0,84% en handelde tegen $4,49, met een handelsvolume dat in de laatste 24 uur met 24,31% daalde naar $96,67 miljoen. De crypto valuta heeft in de afgelopen zeven dagen bijna 11% winst geboekt, met een stijging van 270% over 30 dagen.

In het afgelopen jaar is de koers van de token met maar liefst 217.52% gestegen. Beleggers lijken vertrouwen te hebben in een goede doorstart van de failliete crypto exchange.

Tijdens het faillissementsproces worden mogelijke overnames, herkapitalisaties of andere transacties overwogen. De commissie verzekert dat deze transacties te zijner tijd aan de rechtbank zullen worden voorgelegd voor goedkeuring.

Concepten zoals herstelrecht tokens, genoemd in de brief van de FTX 2.0 Klantencommissie Ad Hoc, worden al overwogen door de Officiële Commissie en potentiële transactiedeelnemers.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme