Tezos en Baanx introduceren snelle en veilige debetkaart

Home » Nieuws » Tezos en Baanx introduceren snelle en veilige debetkaart

Tezos kondigt een samenwerking aan met Baanx. Deze samenwerking heeft geresulteerd in de creatie van een nieuwe crypto-betaalkaart. Dit Tezos-gelabelde, niet-custodiale betaalmiddel maakt gebruik van Etherlink, een met Ethereum (ETH) compatibele layer-2 blockchain die wordt aangedreven door Tezos Smart Rollups-technologie.

Deze techniek faciliteert snelle en betaalbare transacties en biedt een alternatief voor traditionele betaalmethoden.

Wereldwijde acceptatie en controle over crypto

De door de Tezos Foundation ondersteunde debetkaart zal worden geaccepteerd door meer dan 110 miljoen handelaren wereldwijd die compatibel zijn met Mastercard. Dit biedt een uitgebreid wereldwijd bereik voor gebruikers. In tegenstelling tot traditionele crypto-kaarten is deze kaart gekoppeld aan niet-custodiale crypto portefeuilles, wat betekent dat klanten controle houden over hun cryptovaluta totdat deze nodig zijn.

baanx tezos samenwerking
Bron: X.

Vergelijkbare initiatieven zoals de MetaMask-debetkaart en de kaart van DeFi-bedrijf 1Inch zijn al in gebruik,.

Lange samenwerking en financiering

Baanx heeft al meer dan vier jaar een relatie met Tezos, en de Tezos Foundation heeft deelgenomen aan eerdere financieringsrondes van Baanx.

Deze samenwerking heeft geresulteerd in een on-chain, niet-custodiale betalingsoplossing die gebruikers in staat stelt hun on-chain saldo uit te geven op dezelfde manier als ze zouden doen met een standaard debetkaart.

Breder gebruik van crypto-kaarten

De bredere doelstelling achter crypto-kaarten omvat het vervangen van online bankieren voor mensen zonder bankrekening of met beperkte toegang tot bankdiensten, evenals ondersteuning voor de creatieve economie. Er zijn ongeveer een miljard mensen die geen toegang hebben tot financiële diensten en die de traditionele bankwereld willen verlaten om controle over hun activa te behouden, maar daarbij wel de connectiviteit van de echte wereld nodig hebben.

Een ander toepassingsgebied zou voor de creatieve economie kunnen zijn, waarbij uitgevers van game portefeuilles hun gebruikers direct willen betalen zonder inkomsten af te dragen aan app-winkels.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme