Hackers ontvreemden $400 miljoen van FTX via sim-swap aanval

Home » Nieuws » Hackers ontvreemden $400 miljoen van FTX via sim-swap aanval

De Amerikaanse federale overheid heeft op woensdag drie personen aangeklaagd wegens een jarenlange telefoonhacking samenzwering die resulteerde in de beruchte diefstal van $400 miljoen dollar van FTX, terwijl de crypto exchange van Sam Bankman-Fried ineenstortte.

FTX mysterie mogelijk opgelost

In een 18 pagina’s tellende aanklacht ingediend bij de rechtbank in Washington D.C., worden Robert Powell, Carter Rohn en Emily Hernandez beschuldigd van samenzwering tot het plegen van draadfraude en identiteitsdiefstal in hun exploitatie van een sim-swapping-bende die vijftig slachtoffers tussen maart 2021 en april 2023 tot doel had.

Hun meest opmerkelijke overval vond plaats op 11 november 2022, toen het trio $400 miljoen ontvreemdde van een niet-geïdentificeerd bedrijf. Bloomberg, dat bronnen aanhaalt die bekend zijn met de zaak, meldde dat dit bedrijf FTX was. Ze kregen toegang tot een werknemer van de crypto exchange via AT&T en transfereerden honderden miljoenen dollars aan crypto.

Deze aanklachten bieden een antwoord op een van de meest prangende vragen die overbleven in het FTX-verhaal: wat er gebeurd is met honderden miljoenen dollars aan crypto die verdwenen in het donkerste uur van de exchange, direct nadat het bescherming tegen faillissement had aangevraagd.

Dit incident werpt een schaduw over de crypto-industrie, waarbij de betrokkenheid van hightech telefoonhacking methodes zoals sim-swapping een alarmerende kwetsbaarheid blootlegt.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme