Binance weerlegt beweringen over gelekte ‘zeer gevoelige’ informatie op GitHub

Home » Nieuws » Binance weerlegt beweringen over gelekte ‘zeer gevoelige’ informatie op GitHub

Binance heeft stelling genomen tegen berichten dat een “zeer gevoelige” verzameling interne wachtwoorden en code maandenlang was blootgesteld op GitHub, door te stellen dat de code verouderd was en slechts een “verwaarloosbaar risico” vormde.

Gelekte data

Volgens berichtgeving van 404 Media op 31 januari bevatte de gelekte data “code, infrastructuur diagrammen, interne wachtwoorden en andere technische informatie”, inclusief details over hoe de beurs wachtwoorden en multifactor authenticatie uitvoert. Binance heeft met succes een beroep gedaan op GitHub om de bestanden te verwijderen via een auteursrechtelijk verwijderingsverzoek op 24 januari, waarbij werd aangegeven dat de informatie een “aanzienlijk risico” vormde en “zonder toestemming” was geplaatst.

Een woordvoerder van Binance vertelde aan Cointelegraph dat de individu “zeer verouderde informatie op GitHub had gedeeld” en dat hun beveiligingsteam bevestigde dat de cache niet leek op wat ze momenteel in productie hebben. Binance voegde eraan toe dat de informatie “een verwaarloosbaar risico vormde voor de veiligheid van onze gebruikers, hun activa of ons platform”. De beurs beweerde dat de informatie zo verouderd was “dat het onbruikbaar zou zijn voor derden of kwaadwillende actoren”.

Binance benadrukte dat het zijn intellectuele eigendom, zowel uit het verleden als het heden, zal beschermen en schade wil beperken van “onnodige verwarring of ongegronde angsten over de publicatie van privégegevens”. Daarom diende het een verwijderingsverzoek in bij GitHub en onderneemt het juridische stappen tegen de gebruiker.

Ondanks de beweringen van Binance dat de gelekte informatie een “verwaarloosbaar risico” vormde, gaf de crypto beurs in het verwijderingsverzoek aan GitHub meerdere malen aan dat de informatie “interne code van onze cliënt is, die een groot risico vormt voor Binance, ernstige financiële schade voor Binance kan veroorzaken en verwarring/schade bij gebruikers kan veroorzaken”.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme