FTX verkoopt Digital Custody aan CoinList voor fractie van oorspronkelijke prijs

Home » Nieuws » FTX verkoopt Digital Custody aan CoinList voor fractie van oorspronkelijke prijs

Het schuldenaarsbestuur van FTX, onder leiding van CEO John Ray III, heeft een aanvraag ingediend om Digital Custody Inc. (DCI) te verkopen aan CoinList voor een flink verlaagde prijs van $500.000 dollar.

Deze verkoop laat een aanzienlijke afname van de oorspronkelijke aankoopprijs van $10 miljoen zien, betaald in twee transacties in december 2021 en augustus 2022.

Weinig waarde

FTX had DCI oorspronkelijk verworven om bewaardiensten aan te bieden voor FTX US en LedgerX. Echter, voordat DCI volledig kon worden geïntegreerd in het FTX-ecosysteem, vroeg voormalig CEO Sam Bankman-Fried in november 2022, slechts drie maanden na de laatste aankoop, het faillissement aan. Sindsdien heeft de juridische afdeling van FTX duidelijk gemaakt dat DCI weinig waarde meer heeft voor het bedrijf, vooral na de verkoop van LedgerX en het uitblijven van plannen om FTX US te herstarten of te verkopen.

Ondanks de verminderde waarde houdt DCI nog steeds een bewaarlicentie vast van de South Dakota Division of Banking, wat het voor potentiële kopers aantrekkelijk kan maken. Na evaluatie van drie aanbiedingen, waaronder één van Culver zelf, kozen de schuldeisers voor het aanbod van CoinList, vanwege de snelle afrondingsmogelijkheid van de verkoop en de voordelige relatie met Culver, die naar verwachting de regelgevende goedkeuring zal versnellen.

FTX heeft benadrukt dat haar herstructureringsplannen zich richten op het volledig terugbetalen van klanten en niet op een herstart van het bedrijf.

Dit werd bevestigd tijdens een rechtbankzitting op 31 januari, waarbij FTX-advocaat Andy Dietderich aangaf dat er, ondanks uitgebreide inspanningen, geen plannen zijn om FTX te herlanceren.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme