Ethereum optie-handel richt zich op $4.000 in anticipatie op spot ETF goedkeuring

Home » Nieuws » Ethereum optie-handel richt zich op $4.000 in anticipatie op spot ETF goedkeuring

Gegevens van Deribit, een vooraanstaande platform voor de handel in crypto-futures en -opties, tonen aan dat er voor de vervaldatums in juni en september een aanzienlijke concentratie van call-opties voor Ethereum (ETH) is bij een uitoefenprijs van $4.000 dollar.

Potentiële prijsstijging

Luuk Strijers, de Chief Commercial Officer van Deribit, lichtte toe dat deze concentratie met name zichtbaar is voor de maanden juni en september, waarbij de uitoefenprijs van $4.000 dollar de grootste groepering van opties vertegenwoordigt. Dit wijst erop dat handelaren een specifieke verwachting of interesse hebben dat de prijs van Ethereum tegen de vervaldatums van deze opties boven de $4.000 zal stijgen.

Deze clustering kan duiden op een consensus of speculatie onder marktdeelnemers over de potentiële toekomstige stijging van de Ethereum prijs. Volgens analisten is de concentratie van deze call-opties opmerkelijk, vooral gezien de potentiële goedkeuring van een spot Ethereum ETF tegen eind mei.

Traders lijken hun Ethereum optie-contracten af te stemmen met deze datum in gedachten, aldus Jag Kooner, hoofd derivaten bij Bitfinex. Strijers benadrukte echter dat het te vroeg is om conclusies te trekken over de verwachtingen van derivaten handelaren met betrekking tot een prijsstijging na een mogelijke goedkeuring van een spot Ether ETF. Hij wees erop dat hoewel de ‘June skew’ hoger is, wat duidt op relatief duurdere calls, het lastig is dit direct te verbinden aan nieuws over de Ethereum ETF of de verwachte correlatie met de Bitcoin (BTC) halving.

Wat zijn optie contracten?

Optie contracten zijn derivaten die de handelaar het recht geven, maar niet de verplichting, om het onderliggende actief te kopen of verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs op of voor een specifieke datum. Een call-optie verleent het recht om te kopen, terwijl een put-optie het recht geeft om te verkopen.

Er wordt aangenomen dat een handelaar die put-opties koopt, in wezen bearish is op de markt, terwijl een koper van call-opties bullish is.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme