Coinbase lanceert pre-launch trading voor geselecteerde cryptocurrencies

Home » Nieuws » Coinbase lanceert pre-launch trading voor geselecteerde cryptocurrencies

Coinbase introduceert een nieuwe manier voor zowel institutionele als particuliere beleggers om te handelen in tokens die nog gelanceerd moeten worden.

Deze feature maakt het mogelijk om te speculeren op de toekomstige waarde van aanstaande tokens via een pre-launch marktfeature, die sinds maandag beschikbaar is op de internationale afdeling van de beurs.

Handel in pre-launch tokens

Volgens een bericht op hun website kunnen bepaalde gebruikers nu eeuwigdurende futurescontracten handelen op tokens die nog niet beschikbaar zijn op de reguliere markten. Dit biedt traders de unieke kans om deel te nemen aan de prijsontdekking van toekomstige projecten op een platform dat bekendstaat als betrouwbaar en veilig.

De eerste token die aangeboden wordt in deze nieuwe markt zal ook vanaf maandag beschikbaar zijn.

coinbase traders pre launch aankondiging
Bron: Coinbase Traders op X.

Toegankelijkheid en risicobeheer

De nieuwe markt is toegankelijk via Coinbase International Exchange voor institutionele beleggers en via Coinbase Advanced voor particuliere handelaren, maar is uitgesloten voor gebruikers in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Coinbase heeft specifieke eisen gesteld aan de toegankelijkheid om de risico’s te beheren. Zo is de maximale hefboomwerking in deze pre-launch markten beperkt tot 2x met een maximale positiegrootte van $50,000 nominale waarde, aanzienlijk minder risicovol dan de 10x hefboomwerking die geboden wordt bij reguliere eeuwigdurende futures.

Risico’s en waarschuwingen

Deze pre-launch markten opereren anders dan standaard eeuwigdurende futures. Zo gebruikt deze markt een 4-uurs exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) van de marktprijzen van een token om de “Pre-Launch Index Prijs” te bepalen. Omdat deze markt niet wordt ondersteund door het Liquiditeitsondersteuningsprogramma (LSP) van Coinbase, waarschuwt de crypto beurs voor potentiële risico’s zoals lagere liquiditeit, hogere volatiliteit en een verhoogd liquidatierisico.

Dit kan leiden tot een hoger risico op automatische deleveraging vergeleken met standaard eeuwigdurende futures

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme