Trump wist mogelijk van ETF-goedkeuringen, volgens Bitwise

Home » Nieuws » Trump wist mogelijk van ETF-goedkeuringen, volgens Bitwise

Tijdens de Consensus crypto conferentie onthulde Katherine Dowling, een topfunctionaris bij Bitwise Asset Management, dat de Securities and Exchange Commission (SEC) mogelijk voormalig president Donald Trump vooraf had ingelicht over de goedkeuringen van spot Ethereum (ETH) ETF’s.

Politieke en invloed van crypto op verkiezingen

Dowling, die fungeert als algemeen raadsman en CCO van Bitwise, uitte haar verbazing over de beslissing van de SEC, die ook andere grote spelers zoals BlackRock en Fidelity verraste. Ze suggereerde dat Trump mogelijk vooraf op de hoogte was van de goedkeuringen. “Ik denk dat Trump wist dat we die goedkeuringsorders zouden krijgen en hij was misschien wel de enige die het wist, want wij wisten het niet,” zei Dowling.

bitwise ethereum sec goedkeuring trump
Bron: TheBlock op X.

Er wordt gespeculeerd dat de goedkeuringen beïnvloed waren door het politieke landschap, met name de aanstaande verkiezingen en de strategie van president Joe Biden om zijn houding ten opzichte van crypto te verzachten, waarschijnlijk om jongere, technisch onderlegde kiezers aan te trekken.

Cruciale goedkeuringen en de weg vooruit

De goedkeuring van de 19b-4 formulieren markeert een cruciale stap voor Ethereum ETF’s, hoewel de handel niet kan beginnen voordat de uitgevers hun S-1 aanvragen bij de SEC hebben voltooid, een proces dat weken tot maanden kan duren.

Bovendien zijn er speculaties dat Trumps verandering van hart ten opzichte van cryptocurrencies een politieke beslissing zou kunnen zijn.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme