Bitcoin wacht op inflatiedaling om nieuwe hoogtes te bereiken, volgens Markus Thielen

Home » Nieuws » Bitcoin wacht op inflatiedaling om nieuwe hoogtes te bereiken, volgens Markus Thielen

Bitcoin (BTC) bevindt zich momenteel in een beslissende fase, waarbij de Amerikaanse inflatiecijfers een sleutelrol spelen in de potentieel recordbrekende koersbewegingen.

Markus Thielen van crypto-onderzoeksbureau 10x Research benadrukt het belang van de komende inflatiegegevens. “Als de inflatie in Amerika 3,3% of lager is, dan gaat Bitcoin een nieuwe all-time high printen”, stelt Thielen.

Invloed van de inflatie op Bitcoin

Sinds de all-time high van $73.800 dollar op 14 maart handelt Bitcoin binnen een bepaalde prijsrange waaruit het maar niet lijkt te breken. Het is een periode geweest met pieken boven de $70.000 en een lokale bodem van $56.800 dollar op 1 mei. De volgende Amerikaanse CPI-rapportage is gepland voor 12 juni, met deze week al de PCE Price Index op vrijdag, een belangrijke inflatiemeter voor de Amerikaanse centrale bank.

Thielen gelooft dat een CPI van 3,3% of lager nodig is om de Bitcoin koers significant te stimuleren, een daling van 0,1% ten opzichte van de vorige meting op 15 mei. In aanloop naar deze nieuwe gegevens verwacht Thielen sterke resultaten van de Bitcoin spot ETFs, maar hij waarschuwt dat hogere inflatiecijfers dan verwacht de instroom kunnen verzwakken.

bitcoin cpi inflatie 10x research
Bron: 10x Research.

Recente ontwikkelingen en verwachtingen

In de afgelopen weken, sinds ongeveer 13 mei, zijn de prestaties van de Bitcoin ETFs overwegend positief. De hoogste dag van instromen werd op 21 mei genoteerd, met een totaal van $305,7 miljoen. Deze instromen illustreren de robuuste interesse en aanzienlijk kapitaal dat naar Bitcoin en andere cryptocurrencies vloeit.

Het rapport van 10x Research en de observaties van Thielen bevestigen dat Bitcoin’s prijsbewegingen nauwgezet de inflatiegegevens volgen, waarbij lagere dan verwachte inflatie doorgaans leidt tot prijsstijgingen.

Dit patroon werd bevestigd toen de prijs van Bitcoin steeg na de publicatie van de CPI-gegevens op 15 mei, die een lichte daling toonden.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme