SEC vraagt meer tijd voor beoordeling Ethereum ETF’s: publieke input cruciaal

Home » Nieuws » SEC vraagt meer tijd voor beoordeling Ethereum ETF’s: publieke input cruciaal

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de beslissing over meerdere Ethereum (ETH) Exchange-Traded Funds (ETF’s) uitgesteld tot mei 2024, waarbij een voorzichtige houding ten aanzien van cryptocurrency-gebaseerde ETF’s, met name die met directe holdings of gemengde fondsen, duidelijk is.

Risico’s over fraude en manipulatie

In recente indieningen zijn de Hashdex Nasdaq Ethereum ETF en de Grayscale Ethereum Futures Trust onderwerp van verdere analyse. De SEC heeft opgeroepen tot publiek commentaar over deze ETF’s, wat cruciaal is voor hun beoordelingsproces.

De Hashdex Ether ETF streeft naar het integreren van zowel spot Ether als futures contracten. De Grayscale Ethereum Futures ETF, gezien als een potentieel ‘Trojaans paard’, zou de SEC kunnen dwingen de Ethereum Trust van Grayscale om te zetten naar een spot Ethereum ETF. Echter, de beslissing over deze ETF is uitgesteld, deels vanwege zorgen over Ethereum’s proof of stake (PoS) model en de daarmee samenhangende risico’s van fraude en manipulatie.

Dit uitstel, niet het eerste voor de Hashdex en Grayscale ETF’s, wijst op de voorzichtige houding van de SEC ten aanzien van directe en gemengde cryptocurrency-ETF’s. Hoewel er in oktober verschillende futures-gebaseerde ETF’s zijn goedgekeurd, blijven spot Ethereum ETF’s nog ongekeurd.

Volgens James Seyffart, Bloomberg ETF-analist, waren deze vertragingen te verwachten en zouden ze voor 25 december plaatsvinden. Hij benadrukte dat de uiterste beslissingsdatum eind mei zal zijn.

De crypto markten zijn in afwachting van de beslissing, waarbij zowel de Bitcoin (BTC) als Ether-prijzen in de afgelopen maanden aanzienlijke stijgingen hebben getoond.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme