Larry Fink van BlackRock ziet grote toekomst in Ethereum ETF na Bitcoin succes

Home » Nieuws » Larry Fink van BlackRock ziet grote toekomst in Ethereum ETF na Bitcoin succes

Larry Fink, CEO van BlackRock, het grootste vermogensbeheerbedrijf ter wereld, heeft zich positief uitgelaten over de potentie van een spot Ethereum (ETH) ETF.

Deze uitspraak deed hij in een interview met CNBC, volgend op een succesvolle eerste handelsdag van BlackRock’s nieuwe spot Bitcoin (BTC) ETF product (IBIT) gisteren.

“Dit is waar we naar toe gaan”

De spot Bitcoin ETF (IBIT) van BlackRock bereikte een handelsvolume van $1,05 miljard, wat het eerste-dag-volume van $1 miljard van de Bitcoin futures ETF (BITO) in 2021 overtreft. “Dit zijn slechts stappen richting tokenisatie en ik geloof echt dat dit de richting is waar we naartoe gaan,” voegde Fink toe.

“Ik ben een voorstander van cryptocurrency als een activaklasse, niet als een valuta,” vervolgde Fink. “Het is niet anders dan wat goud duizenden jaren heeft vertegenwoordigd,” zei hij. “In tegenstelling tot goud, naderen we bijna het maximum van de hoeveelheid Bitcoin die gecreëerd kan worden.”

In november vorig jaar diende BlackRock een aanvraag in bij de Securities and Exchange Commission (SEC) voor een spot Ethereum ETF, vijf maanden nadat het bedrijf een aanvraag had ingediend voor zijn spot Bitcoin ETF-product in juni. Het voorgestelde spot Ethereum ETF van BlackRock, genaamd iShares Ethereum Trust, koos net als bij hun spot Bitcoin ETF voor Coinbase Custody als bewaarder.

Gisteren schatte Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas dat er een 70% kans is op goedkeuring van spot Ethereum ETF-fondsen door de SEC in mei, met de eerste definitieve beslissingstermijn voor het agentschap op een aanvraag van Ark en 21Shares op 23 mei.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme