JPMorgan signaleert mogelijke afkoeling in Bitcoin mining aandelen na ETF goedkeuring

Home » Nieuws » JPMorgan signaleert mogelijke afkoeling in Bitcoin mining aandelen na ETF goedkeuring

JPMorgan heeft in een recent onderzoeksrapport aangegeven dat aandelen in Bitcoin mining bedrijven mogelijk een adempauze nodig hebben na de goedkeuring van de eerste Amerikaanse spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Deze goedkeuring, die op donderdagavond plaatsvond, werd verwacht, zoals blijkt uit de koopdruk op zowel Bitcoin als de aandelen van Bitcoin mining bedrijven in de afgelopen maanden.

131% stijging sinds september

De totale marktkapitalisatie van de veertien genoteerde mining bedrijven in de portefeuille van de bank is sinds eind september met 131% gestegen. De analisten Reginald Smith en Charles Pearce van JPMorgan schreven dat het onduidelijk is of de aankondiging zal leiden tot verdere opwaartse bewegingen op korte termijn in zowel Bitcoin als aandelen van mining bedrijven, of dat beleggers zullen kiezen voor het ‘verkopen van het nieuws’. Ze verwachten dat de prestaties van de aandelen de komende weken de prijs van Bitcoin zullen volgen.

De analisten merkten op dat de aandelen in Bitcoin mining bedrijven de afgelopen drie maanden zijn gestegen, en dat de totale marktkapitalisatie van de veertien in de Verenigde Staten genoteerde miners gisteren bijna $17 miljard bedroeg, een stijging van 131% sinds eind september, vergeleken met een stijging van 71% in Bitcoin over dezelfde periode.

“Mining aandelen worden verhandeld tegen bijna recordhoogtes in verhouding tot onze bewezen reserve- en vierjaarlijkse blokbeloningsomzet schattingen,” waarschuwden de analisten, eraan toevoegend dat er verkoopdruk in de sector zou kunnen zijn als beleggers besluiten om uit crypto-gerelateerde aandelen te stappen ten gunste van meer directe blootstelling aan Bitcoin via een ETF.

Desondanks ziet de bank elke verkoopgolf als een koopkans, aangezien de ETF de mining bedrijven of de concurrentiedynamiek niet “direct beïnvloedt.” JPMorgan handhaaft de visie dat “de sterren gunstig staan voor een groot jaar voor Bitcoin miners.”

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme