Fidelity’s spot Ether ETF verschijnt op DTCC onder ticker FETH

Home » Nieuws » Fidelity’s spot Ether ETF verschijnt op DTCC onder ticker FETH

Deze week zijn meerdere Ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETFs) toegevoegd aan de lijst van de Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), waaronder die van Fidelity Investments en andere grote financiële instellingen.

De toevoeging van deze fondsen aan de DTCC lijst markeert een belangrijke stap in het regulatieproces, hoewel dit niet noodzakelijkerwijs wijst op een aanstaande goedkeuring door de regulerende instanties.

Fidelity en BlackRock nemen het voortouw

Het fonds van Fidelity, genaamd Fidelity Ethereum FD Beneficial INT, is genoteerd onder het ticker symbool FETH. Opmerkelijk is dat dit fonds in de DTCC-lijst als “niet actief” is gemarkeerd, wat aangeeft dat het nog wacht op noodzakelijke regelgevende en andere goedkeuringen voordat het operationeel wordt.

BlackRock heeft eveneens een bijgewerkte registratieverklaring ingediend.

ethereum fidelity etf dtcc website
Fidelity’s Ethereum spot ETF op DTCC website. Bron: DTCC.

Wachten op goedkeuring van de SEC

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft vorige week voorlopige goedkeuringen verleend voor acht 19b-4 formulieren voor spot Ether ETFs van verschillende aanbieders, waaronder BlackRock, Fidelity, Grayscale, en anderen. Deze voorlopige goedkeuringen zijn een essentiële stap vooruit, maar de fondsen kunnen pas live gaan nadat hun S-1 registratieverklaringen door de SEC zijn goedgekeurd.

De SEC en de ETF-aanbieders zijn momenteel in gesprek over deze S-1 formulieren. De goedkeuring van deze documenten is cruciaal, aangezien ze als initieel registratiedocument dienen voordat de effecten aan het publiek aangeboden kunnen worden. De tijdlijn voor deze goedkeuringen blijft echter onzeker, met schattingen die variëren van enkele weken tot maanden.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme