Ethereum voegt in één dag marktwaarde toe gelijk aan die van Solana

Home » Nieuws » Ethereum voegt in één dag marktwaarde toe gelijk aan die van Solana

Op maandag registreerde Ethereum (ETH) een flinke groei in zowel prijs als marktkapitalisatie, waarbij het zijn grootste dagelijkse toename ooit beleefde.

Volgens gegevens van ByBit steeg de prijs van Ether met meer dan 19%, wat een toevoeging van $70 miljard aan zijn marktkapitalisatie betekende, en bereikte daarmee een totaal van $439 miljard dollar. Deze stijging was bijna gelijk aan 90% van de gehele marktwaarde van Solana’s SOL-token in slechts één dag.

Speculaties over een Ethereum ETF

Deze prijsstijging volgde op hernieuwde hoop dat een spot Ether exchange-traded fund (ETF) zou worden goedgekeurd in de Verenigde Staten. Analisten verwachten dat de kloof tussen Ether en zijn rivalen, zoals Solana, de komende maanden zal verbreden als een mogelijke ETF-lancering het token toegankelijker maakt voor institutionele adoptie. Tot nu toe heeft alleen Bitcoin (BTC) dit privilege genoten.

Michael van de Poppe en andere cryptokenners zijn bijzonder optimistisch en verwachten dat de kracht van Ethereum boven het niveau van $3.600 zal aanhouden met de potentie van een ETF-goedkeuring in het vooruitzicht.

ethereum solana marketcap 1 dag
Bron: bx1 op X.

Reacties uit de cryptogemeenschap

Crypto-handelaar Hsaka refereerde aan de prijstoename als de “Banana Zone candle”, terwijl bx1 benadrukte dat Ethereum in één klap de gehele marktkapitalisatie van Solana had toegevoegd. Verder benadrukt Ilan Solot, mede-hoofd van digitale activa bij Marex Solutions, de buitengewoon positieve vooruitzichten voor Ethereum op korte termijn.

Hij omschrijft de potentiële ETF-aankondiging als een “bijna zwarte zwaan gebeurtenis” voor investeerders, waarbij een groot deel van Ethereum’s liquiditeit is opgesloten in staking en de macro-economische omstandigheden gunstig zijn.

Concurrentie met Solana

Hoewel er momenten zijn geweest, vooral tijdens bull runs, waarin handelaren overstapten naar Solana om de netwerkcongestie en hogere transactiekosten van Ethereum te omzeilen, lijken gesprekken over SOL die ETH zou inhalen voorbarig gezien de recente marktontwikkelingen en ETF-speculaties.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme