Changpeng Zhao van Binance kroont zich tot Forbes-miljardair met $33 miljard

Home » Nieuws » Changpeng Zhao van Binance kroont zich tot Forbes-miljardair met $33 miljard

In een onlangs verschenen Forbes-artikel wordt onthuld dat Changpeng Zhao, de oprichter van Binance, zijn vermogen flink heeft zien toenemen tot $33 miljard dollar sinds 2023. Deze vermogensgroei is grotendeels toe te schrijven aan zijn 90% aandeel in Binance, dat momenteel gewaardeerd wordt op $32,5 miljard dollar.

Juridische problemen

Ondanks deze financiële successen, heeft Zhao en zijn bedrijf Binance een turbulente periode doorgemaakt. In november 2023 pleitten zij schuldig aan schendingen van de Amerikaanse anti witwaswetgeving, wat resulteerde in een boete van $50 miljoen voor Zhao persoonlijk en een aanzienlijke boete van $4,3 miljard voor Binance. Als onderdeel van de schikking trad Zhao terug als CEO van het bedrijf.

Deze juridische problemen staan in schril contrast met de voortdurende groei van Zhao’s vermogen, ondanks de uitdagingen op het gebied van regelgeving. De uitspraak over de aanklachten van witwassen wordt verwacht op 30 april, waarbij Zhao reeds schuld heeft bekend in 2023.

In de ranglijst van ’s werelds rijkste crypto-persoonlijkheden volgt Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, op de tweede plaats met een geschat vermogen van $11,2 miljard.

Deze waardering is grotendeels te danken aan de sterke marktpositie van Coinbase. Giancarlo Devasini, CFO van Tether, staat op de derde plaats met een geschat vermogen van $9,2 miljard.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme