Blockchain technologie verandert politieke weddenschappen, volgens Bernstein

Home » Nieuws » Blockchain technologie verandert politieke weddenschappen, volgens Bernstein

Een rapport van Bernstein Research benadrukt de toenemende invloed van blockchain-gebaseerde voorspellingsmarkten bij het voorspellen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024.

De analyse, uitgevoerd door Gautam Chhugani en Mahika Sapra, identificeert Polymarket als een vooraanstaand voorbeeld van hoe blockchain-technologie zorgt voor meer transparantie en efficiëntie in de markten voor politieke weddenschappen.

Polymarket als marktleider

Volgens het rapport heeft Polymarket de grootste verkiezingsvoorspellingsmarkt ter wereld opgezet, draaiend op de Ethereum (ETH) – Polygon (MATIC) blockchain. Dit platform is een uitstekende demonstratie van een openbare, op blockchain gebaseerde toepassing die werkelijk werkt en schaalbaar is gebleken.

Met meer dan $200 miljoen dollar ingezet op de grootste voorspellingspool voor de verkiezingen van 2024, toont Polymarket de potentie van blockchain-technologie om meer liquide en efficiënte voorspellingsmarkten te creëren.

bernstein amerikaanse verkiezingen blockchain
Bron: Bernstein.

Huidige kansen en politieke dynamiek

De huidige kansen tonen aan dat de voormalige president Donald Trump vooroploopt met een kans van 63% op overwinning, terwijl de kansen voor president Joe Biden scherp zijn gedaald naar 18% in de afgelopen maand. Andere opmerkelijke markten op Polymarket omvatten voorspellingen voor de Democratische nominatie, de Republikeinse vicepresidentskandidaat en de mogelijkheid dat Biden zich terugtrekt uit de race.

Deze markten hebben aanzienlijke bewegingen gezien na recente gebeurtenissen zoals de presidentiële debatten.

Blockchain en politieke perceptie

Het rapport van Bernstein benadrukt hoe Polymarket, door de complexiteit van de blockchain-ervaring weg te nemen, aanvoelt als elk ander technologieproduct dat op een gecentraliseerde database draait. De kansen die Polymarket biedt, worden nu standaard aangehaald door media bij het duiden van verkiezingsdynamieken.

Ironisch genoeg is cryptobeleid een partijdige kwestie geworden in de verkiezingen, met Trump die crypto-stemmers aantrekt en de huidige regering die een strenger regelgevend standpunt inneemt. Tegelijkertijd leiden blockchain-platforms zoals Polymarket tot een grotere waardering voor de technologie en het belang ervan in de politiek door de verhoogde transparantie in verkiezingsvoorspellingen.

Toekomst van blockchain in verkiezingen

Naarmate de verkiezingen van 2024 dichterbij komen, kunnen deze door blockchain aangedreven voorspellingsmarkten een steeds belangrijkere rol spelen in het vormgeven van de publieke perceptie en media verslaggeving van de race.

Hun vermogen om real-time sentiment te aggregeren en liquide markten rond politieke uitkomsten te creëren, biedt een nieuwe lens waardoor naar het electorale landschap kan worden gekeken.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme