Polymarket breekt door grens van $100 miljoen door spannende verkiezing weddenschappen

Home » Nieuws » Polymarket breekt door grens van $100 miljoen door spannende verkiezing weddenschappen

Het gedecentraliseerde voorspellingsplatform Polymarket heeft in juni een aanzienlijke mijlpaal bereikt met een handelsvolume van meer dan $100 miljoen dollar, voornamelijk gedreven door weddenschappen op de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024.

Dit volume is een opmerkelijke stijging ten opzichte van eerdere maanden, waarbij het platform alleen al in juni $111,5 miljoen registreerde.

Marktleiders en veranderende kansen

Op Polymarket wordt momenteel voor $203,3 miljoen gewed in 17 verschillende voorspellingsmarkten, allemaal gericht op de winnaar van de presidentsverkiezingen in 2024. Voormalig president Donald Trump leidt met een kans van 62% volgens de wedders, wat resulteert in $24,7 miljoen aan weddenschappen voor en tegen zijn overwinning.

Daarentegen zijn de kansen voor de huidige president Joe Biden gedaald van 34% naar 21% na zijn controversiële presentatie op 28 juni. Dit heeft geleid tot een toename van speculaties en weddenschappen over mogelijke terugtrekkingen uit de race, met aanzienlijke bedragen ingezet op de mogelijkheid dat Biden zich voor 4 juli terugtrekt.

Diversificatie van weddenschappen en marktgroei

Naast politieke gebeurtenissen zorgt Polymarket ook voor aanzienlijke handelsvolumes in andere domeinen, zoals cryptocurrencies en sportevenementen, zoals het UEFA Europees Kampioenschap Voetbal 2024.

Deze diversiteit trekt een breed publiek aan dat geïnteresseerd is in het voorspellen van verschillende soorten uitkomsten.

Recente ontwikkelingen en technologische steun

De focus op gedecentraliseerde voorspellingsmarkten heeft aandacht getrokken omdat het een platform biedt dat niet beïnvloed wordt door bestaande verhalen. Yuga Cohler, een engineering lead bij Coinbase, benadrukte dat voorspellingsmarkten op Polymarket dienen als instrumenten om de waarheid te vinden en open discussies te bevorderen.

Het succes van het platform wijst op een groeiende interesse in gedecentraliseerde voorspellingsmarkten, waar gebruikers met echt geld kunnen wedden op de uitkomsten van verschillende evenementen, wat de maatschappelijke vooruitgang stimuleert door het bewaren van vrijheid en het bevorderen van transparantie.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme