BlackRock snijdt in werkbestand: 600 banen weg voorafgaand aan Bitcoin ETF deadline

Home » Nieuws » BlackRock snijdt in werkbestand: 600 banen weg voorafgaand aan Bitcoin ETF deadline

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, staat op het punt om ongeveer 3% van zijn personeelsbestand te reduceren, wat neerkomt op ongeveer 600 banen.

Deze verandering in het personeelsbestand komt op een moment dat het bedrijf wacht op een belangrijke regelgevende beslissing over zijn Bitcoin (BTC) ETF-aanvraag.

Externe factoren

Deze personeelsreductie wordt gezien als een reactie op zowel interne herstructurering als externe factoren in de financiële en cryptocurrency wereld. Hoewel beschreven als een routineaanpassing, valt de timing samen met toenemende spanningen en verwachtingen rond de potentiële goedkeuring van BlackRock’s spot Bitcoin ETF.

De Securities and Exchange Commission (SEC) speelt een cruciale rol in deze periode. Met een deadline op 10 januari voor het besluit over de spot Bitcoin ETF-aanvraag van ARK 21Shares, en de eigen deadline van BlackRock op 15 januari, is de spanning binnen het bedrijf voelbaar.

De markt speculeert of BlackRock’s aanvraag mogelijk al op 10 januari wordt goedgekeurd, samen met die van ARK 21Shares.

Naar aanleiding van de mogelijke goedkeuring voor een spot Bitcoin ETF, zijn de koersen van de meeste cryptocurrency’s in de afgelopen maanden flink gestegen.

Beleggers en investeerders verwachten dat wanneer een spot trading ETF zal worden goedgekeurd, de koers van Bitcoin, en andere cryptocurrency’s, flink zal stijgen omdat er meer kapitaal naar de markt zal komen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme