Bitcoin ETF’s zullen perceptie over Bitcoin compleet veranderen, volgens VanEck

Home » Nieuws » Bitcoin ETF’s zullen perceptie over Bitcoin compleet veranderen, volgens VanEck

Gabor Gurbacs van vermogensbeheerder VanEck benadrukt de rol die spot Bitcoin (BTC) ETFs kunnen spelen in het aanpakken van een belangrijk probleem in de Bitcoin-investeringswereld.

Bitcoin te duur

Veel mensen beschouwen Bitcoin als “te duur” en voelen alsof ze de boot hebben gemist, aangezien het voor de gemiddelde investeerder praktisch onmogelijk is om nog één hele Bitcoin te bemachtigen. Gurbacs ziet de komst van spot Bitcoin ETFs als een mogelijke verandering in deze perceptie.

De kern van deze kwestie ligt in de psychologie van investeren. Door spot Bitcoin ETFs kunnen mensen straks investeren in “hele aandelen” van deze beleggingsproducten, waardoor ze niet langer het gevoel hebben slechts “een fractie van een fractie” te bezitten. Dit is vooral belangrijk gezien het feit dat zelfs een klein deel van een Bitcoin, zoals 0,012 BTC, meer dan 500 dollar kan vertegenwoordigen.

“Ik was verbaasd dat veel mensen niet wisten dat je een fractie van een Bitcoin kunt bezitten en nog vaker hoorde ik dat mensen geen fractie van een munt willen bezitten,” zei Gurbacs. Hij benadrukt dat dit fenomeen, bekend als unit bias, mogelijk verleden tijd zou kunnen zijn met de introductie van Amerikaanse spot Bitcoin ETFs.

Ondanks deze positieve vooruitzichten, is niet iedereen ervan overtuigd dat de spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten een garantie zijn. Uit recent onderzoek van Bitwise bleek dat slechts 39% van de Amerikaanse financiële adviseurs verwacht dat de spot Bitcoin ETF in 2024 op de markt komt. Dit suggereert dat een groot deel van de markt mogelijk niet voorbereid is op de komst van de spot Bitcoin ETFs.

Als de spot ETF dit jaar toch wordt gelanceerd, zou dit theoretisch kunnen leiden tot grite koersexplosies, aangezien dit voor een groot deel van de markt als een verrassing kan komen.

Voor veel buitenstaanders blijft de wereld van Bitcoin, inclusief evenementen zoals de halving, een mysterie, wat bijdraagt aan het gebrek aan voorbereiding en begrip in bredere kringen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme