SEC nadert afronding opmerkingen over spot Bitcoin ETF’s in cruciale vergadering met beurzen

Home » Nieuws » SEC nadert afronding opmerkingen over spot Bitcoin ETF’s in cruciale vergadering met beurzen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is vandaag van plan om in cruciale vergaderingen met de voornaamste aandelenbeurzen de laatste opmerkingen af te ronden over de mogelijke goedkeuring van spot Bitcoin (BTC) ETF’s.

Dit nieuws komt kort nadat Matrixport een nieuw rapport had uitgebracht, waarin het voorspelt dat de SEC voorlopig geen goedkeuring zal geven voor een spot Bitcoin ETF.

Laatste opmerkingen

Eleanor Terrett van FOX Business meldt dat de SEC vergaderingen houdt met de leidende aandelenbeurzen, waaronder de New York Stock Exchange (NYSE), Nasdaq en de Chicago Board Options Exchange (Cboe), om de discussies te concluderen en laatste opmerkingen te verzamelen over de langverwachte spot Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETFs).

De SEC heeft te maken gehad met intensieve controle met betrekking tot de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s, die deuren zouden openen voor wijdverspreide toegang tot Bitcoin via traditionele investeringskanalen. De aanstaande vergaderingen zijn cruciaal, omdat ze aangeven dat de SEC zich inzet om uitgebreide feedback van belangrijke spelers in de industrie te verkrijgen voordat er een beslissing wordt genomen.

De proactieve betrokkenheid van de SEC bij aandelenbeurzen en ETF-uitgevers onderstreept een gecoördineerde inspanning om zorgvuldig de implicaties en overwegingen te evalueren rondom de introductie van Spot Bitcoin ETF’s op de markt.

De SEC had eerder al ontmoetingen met onder andere BlackRock waarin werd gesproken over mogelijke details van een Bitcoin ETF.

In de afgelopen maanden is de koers van Bitcoin flink gestegen. In het afgelopen jaar steeg de koers van Bitcoin met ruim 150%, deels te danken aan berichten dat een spot Bitcoin ETF binnenkort eindelijk goedgekeurd zou gaan worden.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme