Matrixport voorspelt SEC afwijzing van spot Bitcoin ETF’s, koers zakt bijna 10%

Home » Nieuws » Matrixport voorspelt SEC afwijzing van spot Bitcoin ETF’s, koers zakt bijna 10%

Volgens Matrixport-analist Markus Thielen zal de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in januari alle voorstellen voor spot Bitcoin (BTC) ETF’s afwijzen, in tegenstelling tot de algemene marktconsensus.

Ondanks frequente ontmoetingen en bijgewerkte S-1 prospectussen tussen indieners en de SEC, benadrukt Thielen dat deze aanvragen nog steeds niet voldoen aan een cruciale vereiste voor goedkeuring door de SEC.

Bescherming van investeerders

Thielen baseert zijn perspectief op de politieke dynamiek en compliance-zorgen. Hij stelt dat, hoewel een ETF de crypto-industrie in de Verenigde Staten zou helpen opstijgen, SEC-voorzitter Gensler de industrie nog steeds ziet als behoeftig aan strengere naleving. “Er is veel te veel fraude en kwaadwillende actoren in de cryptosector,” zei Gensler vorige maand tegen CNBC. “Er is veel non-compliance, niet alleen met de effectenwetgeving, maar ook met andere wetgeving rond anti-witwassen en het beschermen van het publiek tegen kwaadwillende actoren,” voegde de SEC-voorzitter eraan toe.

De cryptosector streeft al jaren naar een spot Bitcoin ETF, met BlackRock, Fidelity, Franklin Templeton, Valkyrie en VanEck onder de huidige 14 vermogensbeheerders die hopen eindelijk goedkeuring van de SEC te winnen.

Als de aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s deze maand worden afgewezen door de SEC, verwacht Thielen veel liquidaties te zien als miljarden dollars in eeuwigdurende long Bitcoin futures worden uitgewonden. Dit kan leiden tot een scherpe daling van de Bitcoin-prijs met ongeveer 20%, terug naar de $36.000 tot $38.000 range, zegt hij.

Toen het Matrixport rapport vandaag uitgebracht werd, zakte de koers van Bitcoin in een uur tijd van $45.000 naar $40.000 dollar, om op moment van schrijven te normaliseren rondom een koers van $42.500 dollar. Opvallend is dat in een eerder Matrixport rapport wat begin deze week verscheen, verwacht werd dat de Bitcoin koers deze week nog tot $50.000 dollar zou stijgen.

Ondanks de mogelijke kortetermijnvolatiliteit na een afwijzing door de SEC, blijft Thielen’s prognose voor 2024 bullish.

Op basis van historische patronen van Amerikaanse verkiezingsjaren en de aankomende Bitcoin halving, verwacht Matrixport dat de waarde van Bitcoin zijn startpunt van $42.000 tegen het einde van het jaar zal overtreffen, wat een lichtpuntje biedt voor langetermijnbeleggers te midden van de regelgevende onzekerheden.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme