Robinhood CEO bullish over Bitcoin: rente verlagingen en bescherming tegen inflatie

Home » Nieuws » Robinhood CEO bullish over Bitcoin: rente verlagingen en bescherming tegen inflatie

Vlad Tenev, CEO en mede-oprichter van Robinhood, spreekt zijn optimisme uit over Bitcoin (BTC), aangedreven door potentiële renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank en twee andere belangrijke factoren.

Toenemende vraag

In een recent interview met CNBC Squawk Box benadrukte hij dat de verwachte lancering van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten, samen met de toenemende vraag naar bescherming tegen inflatie, een aanzienlijke rol speelt in het stimuleren van de cryptocurrency sector.

Robinhood, een prominente speler in de cryptowereld, ziet zijn marktaandeel gestaag groeien, mede dankzij hun focus op innovatie en het bieden van aantrekkelijke voorwaarden voor crypto-investeerders. “We hebben een crypto-team dat voortdurend innoveert en nieuwe dingen ontwikkelt. Onze strategie met crypto is om duidelijk te maken dat klanten bij Robinhood een goede deal krijgen,” verklaart Tenev.

Tenev benadrukt het groeiende optimisme rond de Spot ETFs, het veranderende klimaat rond het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank en het potentieel van Bitcoin als een bescherming tegen inflatie. Deze factoren kunnen volgens hem bijdragen aan de voortzetting van de recente sterke prestatie van Bitcoin, waarbij de prijs van Bitcoin deze week door de $44.000 dollar steeg.

De status van Robinhood als een sleutelspeler in de crypto markt wordt verder bevestigd door data van blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence. Robinhood wordt gerangschikt als de derde grootste Bitcoin-houder, met een beheer van meer dan $5 miljard dollar aan Bitcoin voor hun klanten. Dit omvat ongeveer 120.000 Bitcoin, wat minder is dan de ongeveer 180.000 Bitcoin in bezit van MicroStrategy.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme