Robert Kiyosaki bekritiseert Bitcoin ETF’s als ‘nep’ en bepleit direct bezit van assets

Home » Nieuws » Robert Kiyosaki bekritiseert Bitcoin ETF’s als ‘nep’ en bepleit direct bezit van assets

Robert Kiyosaki, auteur van het bestsellerboek “Rich Dad Poor Dad,” heeft onlangs zijn bedenkingen geuit over Bitcoin (BTC) ETF’s. Hoewel hij een fervent voorstander is van Bitcoin, is hij stellig tegen het investeren in Bitcoin ETF’s.

Via zijn platform X uitte hij kritiek op de manier waarop deze fondsen de onderliggende assets vertegenwoordigen, door ze ‘nep’ te noemen en te vergelijken met goud- en zilver-ETF’s, die hij ook als misleidend beschouwt.

De voorkeur voor direct bezit

Kiyosaki’s investeringsstrategie richt zich op het direct bezitten van assets zoals fysiek goud, zilver, en Bitcoin, om zo buiten het bereik van traditionele financiële systemen te blijven. Hij benadrukt het belang van het in eigen beheer hebben van deze waardevolle bezittingen, vooral in tijden van economische onzekerheid.

Volgens hem geven ETF’s een vals gevoel van veiligheid en bezit, aangezien veel van deze fondsen slechts claims op activa zijn en niet de werkelijke activa.

robert kiyosaki bitcoin etf tweet
Bron: Robert Kiyosaki op X.

Kiyosaki’s visie op de cryptomarkt en economische vooruitzichten

Ondanks zijn scepsis over ETF’s, blijft Kiyosaki optimistisch over de toekomst van Bitcoin en edelmetalen. Hij voorspelt een flinke waardestijging van Bitcoin en ziet deze en andere fysieke activa als cruciale hulpmiddelen tijdens economische crises en inflatie.

Zijn advies is gericht op het verkrijgen van echte assets die bescherming kunnen bieden tegen financiële manipulatie en instabiliteit, wat volgens hem niet gegarandeerd is met Bitcoin ETF’s en soortgelijke beleggingsproducten.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme