Raoul Pal voorspelt bullrun voor Bitcoin: nieuwe hoogtes in zicht

Home » Nieuws » Raoul Pal voorspelt bullrun voor Bitcoin: nieuwe hoogtes in zicht

Volgens voormalig topbankier en macro-expert Raoul Pal, CEO van Real Vision, bereidt Bitcoin (BTC) zich voor op een bullrun richting nieuwe all-time highs.

In diverse sessies, waaronder een recente YouTube Q&A en een “vraag-me-alles” sessie, deelt Pal zijn visie dat hij op korte termijn wat grillige koersactie verwacht, maar ziet hij voor later in 2024 de “echte run” naar nieuwe hoogtes.

Nog twee maanden geduld

Pal is bijzonder positief over Bitcoin vanwege twee belangrijke factoren: de recente goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s en de aanstaande Bitcoin halving. Deze halving, waarbij de beloningen voor miners worden gehalveerd, is een belangrijke gebeurtenis die volgens Pal de basis zal vormen voor de stijging van Bitcoin.

Tegelijkertijd erkent Pal de complexiteit van de huidige marktsituatie. Zo verwacht hij een behoorlijke instroom in de spot Bitcoin ETF’s in de komende weken, maar wijst hij ook op de verkoopdruk vanuit het GBTC (Grayscale Bitcoin Trust). Dit fonds, dat sinds 2013 bestaat en ongeveer 600.000 Bitcoin beheert, heeft te maken gehad met een aanzienlijke korting op de marktwaarde van de beheerde Bitcoin. Met de lancering van de GBTC ETF kunnen aandeelhouders nu hun aandelen “ongeveer” tegen de marktwaarde verkopen, wat kan leiden tot een uitstroom uit het fonds.

Pal benadrukt ook de volatiliteit van Bitcoin, waarbij hij zijn volgers herinnert aan het belang van kalmte tijdens correcties van 30 tot 35 procent. Dergelijke correcties zijn typisch in het eerste deel van een bullrun, vooral wanneer de markt het 0.618 Fibonacci-niveau bereikt. Deze correcties zorgen ervoor dat hefboomposities uit de markt worden gedrukt, wat uiteindelijk de weg vrijmaakt voor de echte run. Deze run markeert de stijgingen naar all-time highs en verder, en begint meestal rond het moment van de halving.

Op basis van deze analyse verwacht Pal nog ongeveer twee maanden aan grillige koersactie, voordat Bitcoin de weg omhoog weer inzet.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme