Onzekere tijden voor Bitcoin: Mogelijke daling tot $40.000 volgens expert

Home » Nieuws » Onzekere tijden voor Bitcoin: Mogelijke daling tot $40.000 volgens expert

Als we de crypto analist DonAlt mogen geloven, zit Bitcoin (BTC) nog niet op de bodem en staan beleggers mogelijk aan de vooravond van nieuwe koersdalingen.

Volgens DonAlt is het waarschijnlijk dat Bitcoin binnenkort het kritieke psychologische steunniveau van $60.000 zal verliezen, wat een neerwaartse trend van vier maanden zou kunnen inluiden.

Invloed van politieke gebeurtenissen op Bitcoin

Deze week heeft de Bitcoin een kleine opleving ervaren tijdens het Amerikaanse presidentiële debat tussen Donald Trump en Joe Biden. Trump heeft zich de laatste weken onverwacht geprofileerd als een voorstander van Bitcoin, wat zijn kansen bij de bookmakers na het debat heeft verhoogd.

Tijdens het debat noteerde de Bitcoin tijdelijk in het groen. DonAlt waarschuwt echter dat deze stijging waarschijnlijk van korte duur zal zijn.

Neerwaartse risico’s en potentiële daling

DonAlt legt uit dat als de huidige prijsrange tussen $60.000 en $73.800 dollar naar beneden breekt, dit waarschijnlijk zal leiden tot ten minste 120 dagen van dalende of zijwaartse koersbewegingen.

“In het slechtste scenario zouden we een Bitcoin-prijs van tussen de $44.000 en $40.000 kunnen zien. Ik denk dat dit het slechtste scenario zou zijn. Lager dan dat gaat Bitcoin waarschijnlijk niet,” aldus DonAlt.

Een sprankje hoop: Bullish scenario mogelijk

Er is ook een positiever scenario mogelijk voor Bitcoin. Als de cryptocurrency deze week boven de $63.000 kan sluiten, zou dat een bullish signaal kunnen zijn. DonAlt is echter sceptisch: “Het probleem is dat het in mijn ogen zeer onwaarschijnlijk is dat we de week boven de $63.000 afsluiten. De kans daarop schat ik op slechts 10%. Ik zou dus nog niet meteen heel optimistisch worden.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $61.400, en met de week bijna ten einde, heeft Bitcoin weinig tijd om het niveau van $63.000 dollar te bereiken.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme