Ethereum kan tot 40% stijgen binnen twee maanden na ETF goedkeuring, volgens analisten

Home » Nieuws » Ethereum kan tot 40% stijgen binnen twee maanden na ETF goedkeuring, volgens analisten

In de afgelopen maand heeft de koers van Ethereum (ETH), de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, flinke klappen gekregen, met een daling van ongeveer 15%.

Ondanks deze terugval blijven analisten van NewsBTC en de prominente cryptocurrency-analist Yodhha optimistisch over de toekomst van Ethereum. Zij voorspellen een “epische comeback” voor de munt.

Technische analyse en herstelsignalen

Yodhha heeft specifieke grafiekpatronen geïdentificeerd die wijzen op een mogelijk herstel voor Ethereum. Deze omvatten een omgekeerd hoofd-en-schouders patroon en een Falling Wedge, ook bekend als een Bull Flag. Deze patronen worden vaak gezien als indicatoren voor een marktommekeer, waarbij de huidige neerwaartse trend mogelijk verschuift naar een opwaartse trend.

Volgens Yodhha is het slechts een kwestie van tijd voordat Ethereum begint aan een nieuwe opleving, mogelijk zelfs richting all-time highs ten opzichte van Bitcoin (BTC).

ethereum technische analyse
Bron: NewsBTC.

De rol van Ethereum ETFs

Een belangrijke factor die kan bijdragen aan de opleving van Ethereum zijn de langverwachte Ethereum Exchange-Traded Funds (ETFs) in de Verenigde Staten. Er wordt gespeculeerd dat deze ETFs mogelijk al op 4 juli gelanceerd kunnen worden.

De lancering van deze beleggingsproducten zou niet alleen de Ethereum-markt kunnen stimuleren, maar ook de positie van Ethereum ten opzichte van Bitcoin kunnen versterken. Verschillende ETF-experts zijn optimistisch over de impact van de lancering van deze ETFs op de koers en de markt.

Invloed en verwachtingen van de ETFs

De verwachtingen voor de Ethereum ETFs zijn hooggespannen, mede door het eerste succes van de Bitcoin ETFs. Een succesvolle lancering zou substantieel kapitaal kunnen aantrekken, wat Ethereum aanzienlijk zou kunnen helpen.

Echter, als Ethereum niet aan deze hoge verwachtingen voldoet, kan dat een aanzienlijk negatieve impact hebben op de koers en juist Bitcoin ten goede komen.

Uitdagingen en kansen

Hoewel de marktomstandigheden momenteel niet ideaal lijken voor de lancering van de ETFs, kan deze timing juist gunstig uitpakken en een ommekeer teweegbrengen.

Dit wordt ongetwijfeld een spannende periode voor zowel Ethereum als Bitcoin, waarbij de uitkomst van deze ontwikkelingen van groot belang zal zijn voor de toekomst van beide cryptocurrencies.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme