MicroStrategy’s Bitcoin bezit groter dan huidige bedrijfswaarde

Home » Nieuws » MicroStrategy’s Bitcoin bezit groter dan huidige bedrijfswaarde

MicroStrategy, een Nasdaq-genoteerd bedrijf voor zakelijke intelligentie, is opnieuw in de schijnwerpers gekomen door zijn investeringen in Bitcoin (BTC).

Investering loopt op tot $8,55 miljard dollar

Het bedrijf heeft sinds augustus 2020, toen Bitcoin iets boven de $10.000 dollar stond, een groot aantal van deze cryptocurrency verzameld. Hun reis begon met de aankoop van 21.454 BTC en is sindsdien blijven groeien. Met recente toevoegingen is MicroStrategy’s totale investering in Bitcoin opgelopen tot $8,55 miljard, waarmee het de grootste bedrijfsmatige Bitcoin-holder is geworden.

MicroStrategy’s gemiddelde investeringskosten per BTC liggen rond de $31.165. Het bedrijf heeft onlangs zijn bezit verder uitgebreid door 14.620 BTC toe te voegen voor ongeveer $615,7 miljoen, tegen een gemiddelde prijs van $42.110 per munt. Deze aankopen vertegenwoordigen ongeveer 0,9% van de totale Bitcoin in circulatie.

Ondanks de flinke winsten van meer dan $500 miljoen op hun Bitcoin-investering, heeft MicroStrategy in de afgelopen tijd uitdagingen ervaren. De aandelen van het bedrijf zijn met meer dan 20% gedaald deze maand, wat een verlies van ongeveer $4 miljard dollar aan marktwaarde betekent. Dit terwijl Bitcoin zelf met meer dan 10% is gestegen in januari.

Winstgevend

Interessant is dat de waarde van MicroStrategy’s Bitcoin-bezit nu meer dan $1 miljard dollar hoger ligt dan de marktwaarde van het bedrijf zelf. De investeringen van MicroStrategy in Bitcoin zijn weliswaar winstgevend, maar de werkelijke waarde ervan is iets lager aangezien een deel is gekocht met geleend geld.

De CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, is ook persoonlijk betrokken bij Bitcoin, met een eigen bezit van meer dan 17.000 BTC. Na de recente verkoop van zijn bedrijfsopties voor 216 miljoen dollar, heeft hij zijn intentie uitgesproken om zijn Bitcoin-portefeuille verder uit te breiden. Saylor, een prominente voorstander van Bitcoin, ziet de cryptocurrency als een belangrijk middel voor waardeopslag en een bescherming tegen inflatie.

De recente plannen van Saylor om 315.000 aandelen van zijn bedrijf, gewaardeerd op 170,5 miljoen dollar, te verkopen, hebben mogelijk ook invloed gehad op de aandelenkoers. Hij is van plan dagelijks 5.000 aandelen te verkopen tot 5 april, waarbij tot nu toe 30.000 aandelen zijn verkocht voor $19,1 miljoen dollar.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme